Kinchs unika system – hade med osannolik skräll på V75-kvittot

TRAV

Före detta sportkommentatorn Lasse Kinch har ett enormt travintresse.

I lördags fick ingen sju rätt på V75 – Men Lasse hade alla vinnarna på sin kupong.

Fem av hästarna var dock bara förstareserver.

– Det blir man inte rik på, säger han och skrattar.

Lasse Kinch.

Sedan 1960 har den legendariska sportkommentatorn Lasse Kinch spelat på trav. För dagen skriver han travkrönikor om sin stora hobby på travnet.se.

Vad är tjusningen med trav, enligt dig?

– Tjusningen? Att räkna ut hur det ska gå. Bengt Adielsson (krönikör, expert) uttryckte det bra; att få ett travprogram är som att få en deckare, man vet inte hur det ska sluta. Man har så mycket arbete framför sig för att lösa problemen, säger Kinch.

Några stora vinster under åren?

– Ja, jag vann för många, många år sedan. Det var jackpott på V65 och jag drog in 250 000 kronor. Det var jättekul och det var just en sån dag då jag hade räknat ut det rätt. Men ofta kör kuskarna fel, ha ha.

”Det är skit...”

Förra helgen var Lasse Kinch rätt ute – men ändå inte.

– Jag fick bara två rätt på V75, i de övriga fem loppen hade jag vinnarna som förstareserver. Det är skit, fy fan. Det blir man inte rik på.

Ingen fick sju rätt i lördags och hade Kinch bara utökat sitt system med en häst till i de fem första V75-avdelningarna hade han blivit ensam med alla rätt och många miljoner rikare…

– Det är ju inte nära, men man hade med alla hästarna på lappen i alla fall, säger han.

Den före detta sportkommentatorn hade med jätteskrällen Tjacke Gold och outsidern Dont Wear PJS i den sista avdelningen.

Anledningen till att han fick med megaskrällen Tjacke Gold?

Ett eget ”system”.

– Jag har olika parametrar som jag lägger in och sedan rankar jag varje häst i loppet efter det systemet. Tjacke Gold blev etta i min rank och då tänkte jag att det var löjligt, den hästen kan ju inte vinna. Men jag har bestämt mig för att inbilla mig att dessa hästar visst kan vinna, så jag tar alltid med "ettorna" på mitt system, säger Kinch.

Han fortsätter:

– Men när jag skulle spela Dagens Dubbel så tog jag inte med Tjacke Gold för att jag hade den på V75. Idiotiskt. På DD:n spikade jag den där pyjamashästen, men fick alltså inte med Tjacke Gold på fyra hästar…men jag spelade i alla fall lite vinnare på honom, så att det gick ihop sig ändå.

”Oftast i lopparkivet”

På lördag är det V75-finaler på Solvalla med 50 miljoner i potten till en ensam vinnare.

Har du något drag att bjuda spelarna på redan nu?

– Nej. Jag har inte ens öppnat programmet än. Det gör jag i morgon och på lördag.

Hur mycket tid lägger du på travet?

– Jag är pensionär så jag har hur mycket tid som helst. Jag lägger ner hela morgondagen och morgonen på lördag. Ibland orkar jag inte, men oftast går jag in i lopparkivet och kollar på hästarna. Det är kul!

Vad gör du om du vinner 50 miljoner på lördag?

– Ja du, jag vet inte. Jag reser nog och gör att så att min son får det bra. Det vanliga, som alla andra, helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM