Expertens tips: Kör till ledningen, Goop

Foto: kanal75
TRAV

På lördag avgörs Prix de Bretagne på Vincennes med 60 000 euro i förstapris.

Svenskhoppet: Quarcio du Chene och Björn Goop.

Frankrike-experten Anders Lindqvist vet hur han ska köras för att vinna:

– Kör till ledningen, där får han sitta ifred, för det är ingen som vill köra, säger han.

Nu börjar vintermeetinget på riktigt nere i Frankrike och på Vincennes utanför Paris. På lördag körs det första B-loppet på den kolsvarta kolstybben, Prix de Bretagne.

Av de 15 startande hästarna är det en från Sverige.

Quarcio du Chene och Björn Goop har fått bricka 13 i det 2700 meter långa loppet med 60 000 euro i förstapris.

”Möjligt att de inte gasar”

Enligt travtränaren Anders Lindqvist, som har sin bas i Frankrike, är ”Kurre” som han kallas en av fem segerkandidater i loppet.

Och kör Björn Goop rätt så tror Lindqvist att Quarcio du Chene kan vinna loppet.

– Jag tror att han kan vinna det här loppet, ja. Det är ett preparélopp och fransmännen är mästare på sådant. Det är möjligt att de inte gasar för fullt och att det bli 17-tempo de första tusen metararna, säger Lindqvist.

Han fortsätter:

– Mitt tips till Björn Goop är att köra till ledningen, där får han sitta ifred, för det är ingen som vill köra.

”Ser fantastisk ut”

Anders menar att ”Kurre” trivs så bra i Frankrike på grund av att banan är så fin på Vincennes.

– Det är bra för hans hovar att kan springa barfota så bra här nere. Vad jag förstår är det här sista gången han går barfota innan Prix d´Amérique.

Ja, Prix d´Amérique är det stora målet för hästen. Kommer han starta där tror du?

– Han är en het PdA-kandidat. Jag såg i dimmorna här på Grosbois när skötaren var ute och red på honom. Han ser fantastisk ut, säger Anders Lindqvist.

FAKTA

Lindqvist om de fyra främsta franska utmanarna:

3. Tiego d'Etang är en av sin kulls allra bästa hästar över längre distanser och fortsätter utvecklas, värd att bevaka i vinter - Christian Bigeon duger mycket väl som kusk fortfarande men ändå lite på långsam retur

6. Royal Dream vann ju Prix de France men har inte vunnit sedan dess, ser inte lika bra ut som i fjol även om han spurtade bra senast. Jean Philippe Dubois är en otroligt skicklig tränare och påminner om Berth Johansson i körstilen som är defensiv.

10. Quoumba de Guez har matchats klok och utvecklats med åren men jag tycker hon saknar rätta klassen för att vinna Prix d'Amerique - Jean Michael Bazire har ju kommit tillbaka på ett rent makalöst sätt och verkade ett tag bättre än någonsin. Men den form som gav 25 segrar från den 27/10 till och med 11/11 har nu sedan i måndags försvunnit. 17 starter utan seger just nu. Ändå bara BÄST

15. Roxane Griff gör sällan ett dåligt lopp och Quarcio du Chenes svåraste motståndare - Eric Raffin kör och rider ibland lite väl optimistiskt men mer och mer sällan. En av de få som kan bli den nya Kungen i fransk travsport den dag Jean Michel Bazire väljer kliva åtsidan.

Källa: atg.se