Sanity flyttas till Frankrike i vinter

Stjärnhästen lämnar Sverige. Siktar på nya äventyr i Frankrike.

Foto: Kanal 75
Sanity ska få ny vinterträning – i Frankrike.
TRAV

Sagan om stjärnhästen Sanity fortsätter.
Nästa kapitel – Frankrike.
Hästens tränare, Malin Löfgren väljer att flytta hästen dit över vintern.
– Det känns jättebra, det kommer bli en helt annan vinterträning för honom som bara är positivt.

Stjärnhästen Sanity har blivit en stor ikon inom svensk travsport. I somras var ”Svante” en av hästarna i ett av världens största travlopp – Elitloppet. Dock blev det ingen större lycka den gången.

Nya äventyr

Men nu siktar stjärnhästen mot nya framgångar i Frankrike. Under Fredagen avslöjade hästens tränare, Malin Löfgren, att hästen kommer flyttas till Frankrike över vintern. När Trav 365 ringer upp Malin är det en mycket glad och förväntansfull tränare som svarar. Anledningen till att hon tar beslutet att flytta Sanity är för att han ska få en bra och lång vinterträning på fina banor.
– Framförallt tar vi oss till Frankrike för att kunna träna utan brodd. Sanity har otroligt svårt för brodd och vi har sett att han blir sliten efter varje vinterträning här hemma i Sverige. Förra året fick vi skjuta upp starten på grund av det. Nu kan vi träna hela vintern och förhoppningsvis kommer det göra honom gott.

Vill ha igång honom tidigt

Frankrikeäventyret för Sanity och Malin Löfgren är ett moment i nästa års satsning. Planen är att ”Svante” ska få komma igång tidigt på året och tävla på fram tills juni, för att sedan få några månader ledigt innan hösten.
– Jag hoppas att det kommer fungera bättre och att han kommer vara fräsch längre in på året.
Kommer ni att starta hästen i Frankrike?
– Vi har inte kollat lopp än, men det kan bli starter om vi hittar något passande lopp. Det viktigaste är att vi kan träna honom bättre och att vi kan komma tillbaka till Sverige och årsdebutera när banorna blir bra efter vintern. Jag skulle tippa på att vi är tillbaka i mars igen.

Var kommer hästen att stå?
– Han kommer stå hos Jarmo Niskanen på hans gård, Grosbois. Det finns fantastiska träningsmöjligheter där som Sanity kommer trivas förträfligt med.
Satsningen mot Elitloppet 2013 har börjat för svenska folkets häst, Sanity.