Jormas dubbel – åt Svanstedt

Inledde V75-omgången med imponerande segrar

TRAV

Åke Svanstedt är på semester i Florida.
Då fick Jorma Kontio chansen bakom Åkes kanonhästar.
Det resulterade i två segrar, först Perfect Toll, sedan By Air.
– Åke har alltid hästarna i fin form, de var mycket bra idag, säger Jorma Kontio.

Foto: Kanal 75
Jorma tog dubbel.

Lördagen bjöd på V75-finaler på nationalarenan Solvalla. Landets travkung, Åke Svanstedt, befann sig dock på annat håll. Medans V75-finalerna avgjorde var Svanstedt på semester – i Florida. Istället fick stjärnkusken Jorma Kontio chansen. Och han gjorde ingen besviken

Genidraget gav vinst

I den första avdelningen var Perfect Toll favorit, men spelarna var oroliga över hästens senaste insats, då han galopperade som slagen i slutsvängen på hans mardrömsbana, Jägersro. Men den här gången fick Perfect Toll revansch. Till en början var det 5 Wiss Rambo som tog sig till ledningen efter 400 meter. Då tog Jorma Kontio beslutet att styra fram sin häst mot täten – och överrumplade ledaren som släppte täten till favoriten. Därifrån var segern aldrig hotad.
– Jag hade varit nöjd med utvändigt också, hästen kändes mycket fin hela vägen och jag tror jag hade vunnit oavsett. Idag var hästen bra och gick hela vägen in i mål, säger Jorma Kontio.

By Air imponerade

Efter Perfect Tolls övertygande seger hade Kontio/Svanstedt även favoriten i den andra V75-avdelningen. By Air, som utvecklats enormt den senaste tiden hos Svanstedt tampades med ett besvärligt innerspår. Men Kontio löste det utan problem och styrde fram i dödspositionen med varvet kvar till mål. In på upploppet var hästen starkast och vann knappt men säkert före King Tilly.
Efter segern hyllades duon Kontio/ Svanstedt.
– Det är fantastiskt hur Åke kan förvandla hästarna, det här var en riktigt bra insats och även Jorma ska ha en stor eloge för att han går fram utvändigt om ledaren i tid.