Här tar hon tillbaka tronen som drottning

Vincennes fick äntligen vinna igen – vann Solvalla Grand Prix

Foto: Kanal 75
Vincennes vann Solvalla Grand Prix
TRAV

Hon är kullens stora drottning men på slutet har det gått tyngre.
Men när Solvalla Grand Prix avgjordes var hon återigen starkast.
Tillsammans med Ulf Ohlsson fick hästen ett smörlopp och kunde avgöra kort före mål.
– Det är otroligt, jag har aldrig grinat så mycket efter ett lopp. Det här är stort, säger hästens tränare efter segern.

Det blev ett händelserikt lopp när Solvalla Grand Prix avgjordes på lördagen. Favoritskapet hade Oasis Bi, men det var en annan tjej som fick entra tronen efter loppet. Stjärnhästen, Vincennes, har länge varit den stora drottningen i kullen. Men i de senaste loppen har hon svikit och inte travat helt perfekt. Men nu var det som vanligt igen – och hästen vann det åtråvärda loppet. Efteråt var hästens tränare mycket glad och rörd.
– Känslomässigt måste jag säga att det här är min största seger. Jag har aldrig grinat mer efter ett lopp.

Fick ett perfekt lopp

Hästen tampades med ett besvärligt innerspår mot startsnabba hästar utvändigt. När startbilen släppte fältet kom kullens drottning ändå iväg okej, men någon ledning blev det inte. Istället fick hon rygg på Oasis Bi, som drog på framme i täten. Det såg länge mörkt ut för Ohlsson och Vincennes, men när On Track Piraten knäckt ledaren ifrån dödspositionen så uppenbarade sig luckan som skulle visa sig vara vinstgivande. Kort före mål tog sig hästen förbi On Track Piraten och med minsta möjliga marginal var segern ett faktum.
– Jag trodde hon först hade förlorat, eller jag visste inte. Men när jag såg att hon vunnit var det en otrolig lättnad. Det var så otroligt skönt och en sten som föll från hjärtat.
Segern var värd 500 000 kronor.