Stjärnkusken bojkottar TV4

TRAV

Ulf Ohlsson väljer att avstå intervjuer i TV4 och ATG Live.

Efter att ha vunnit Solvalla Grand Prix med Vincennes i lördags uttryckte han sitt missnöje över hur trav-tv behandlat honom.

För Trav365 vill dock inte stjärnkusken lämna några fler detaljer:

– Jag vill inte kommentera det alls, säger han.

Proffskusken, med licens på Bergsåker utanför Sundsvall, har vägrat intervjuer för TV4 och ATG Live sedan i slutet av förra veckan.

När reportern Göran Borgås ville göra en intervju inför V75 på Solvalla i lördags fick han nobben av stjärnkusken Ulf Ohlsson.

– Jag frågade både en och två gånger och han ville inte, berättar Borgås för Trav365.

Sa han varför?

– Nej, han ville inte precisera sig. Jag frågade honom varför men fick inget svar. Det är väl upp till honom att göra som han vill.

Kritik i segerintervjun

Efter att Ulf Ohlsson vunnit Solvalla Grand Prix med Vincennes i lördags var han bitter i segerintervjun. Han uttryckte sitt missnöje över hur trav-tv behandlat honom och drog exempel om att man inte får köra på ett visst sätt med hårt spelade favoriter, för då blir man kritiserad av experterna, oavsett hur hästarna känns eller ser ut.

När Trav365 når Ulf Ohlsson under tisdagen är han på mini-semester i Frankrike. När bojkotten kommer på tal vill han inte säga någonting.

– Jag vill inte kommentera det alls faktiskt, säger han.

”Det blåser över...”

Niclas Andersson, vd för Kanal75, som producerar travet i tv, tar inte så allvarligt på Ohlssons bojkott.

– Det är så med kuskar, fotbollspelare eller hockeyspelare att när de har förlorat och blir intervjuade blir de lite upprörda. Antingen att de har förlorat eller får kritik från olika håll. Det händer ibland att de är lite sura, men det brukar gå över på några dagar. I Ulf Ohlssons fall så räknar jag med att det blåser över.

Ni lägger inte så stor vikt vid det här?

– Det är inget som vi betraktar som ett problem. Den vi har problem med är Åke Svanstedt. Annars är vi vana vid att kuskarna är på dåligt humör ibland, det får man förstå.

I lördags ville han inte prata med TV4?

– Det är många kuskar det finns humör i och det ligger i sakens natur. De tävlar och många av dem är vana att vinna mycket. Ibland vinner de inte och då blir de griniga. I lördags ville inte Ulf Ohlsson vara med och det tror jag beror på att han hade fått kritik för någon annan körning.

Högaktuell

Den här veckan är Ohlsson högaktuell. Inte minst inför lördagens V75-omgång på Jägersro. Kusken sitter då upp bakom obesegrade tvååringen Västerbo Loveboat i Svensk Uppfödningslöpning och norske stjärnan Yarrah Boko i Meadow Prophets Minne, Gulddivisionen. Men TV4 och trav-tv kan nog glömma att få något uttalande från stjärnkusken angående dessa hästars chanser eller eventuella segerintervjuer.

Sedan tidigare bojkottar dominanten i svensk travsport, Åke Svanstedt, tv-kanalen.