Melander överlägsen på Solvalla – går mot sitt första championat

Tog en dubbel under onsdagen – kört in 12,8 miljoner kronor på Solvalla i år

TRAV

– Nej, nej, nej. Det där får ni mig aldrig att säga. Det är inte avgjort.

Stefan ”Tarzan” Melander tog en dubbel på Solvalla på onsdagen och går med största sannolikhet mot sitt allra första tränarchampionat på huvudstadsbanan.

Men trots att Melander leder med 2,4 miljoner kronor före Timo Nurmos i inkörda pengar aktar han sig för spekulationer med drygt en månad kvar av året.

På Solvalla dominerade Sören Nordin väldigt länge innan en viss Stig H Johansson tog över som tränaren nummer ett. I 29 eller 30 år på raken (uppgifterna varierar) var Stig H tränarchampion på landets största bana.

2009 bröt Timo Nurmos trenden i ett uppmärksammat tronskifte. Året efter tog Stig H över igen och ifjol kontrade Nurmos återigen.

Efter makalösa framgångar i år har Stefan "Tarzan" Melander nu blandat sig in i leken. 12,8 miljoner kronor har det blivit bara på hemmabanan i år...

Det rullade på bra även på onsdagen. En dubbelseger till stallet varav en kom på V86-spelet.

Avstängde Stefan Melander ville inte höra talas om att championatet praktiskt taget är i hamn. Inget jubel framför kameran på stallbacken.

– Skrockfull är jag inte men det kan bara rassla till här i december så är det där uppätet. Helt allvarligt alltså. Det är mycket pengar att köra om i december, så det är inte alls avgjort, säger Stefan Melander.

Tidied makalöst fin

Stall Melander inledde V86 med kvällens största favorit. Tidied Accelerator var streckad på 89 procent av kupongerna och lattjade med motståndet.

Via tredjespår genom den första kurvan lät Örjan Kihlström femåringen lunka framåt direkt och tog över ledningen efter 800 meter.

– Det blev lite vänligare för hästen i dag mot ett lite lättare motstånd än han är van vid. Men det var han väl värd tycker jag. Han vann väldigt lätt med krafterna kvar, sa Örjan Kihlström.

Hästen har tjänat 941 000 kronor under året och ser makalöst fin ut och verkar omärkt trots täta starter.

Stefan Melander igen:

– Tidied är verkligen fin och det har varit ett helt otroligt år. Friction med tio segrar har gjort det bra. Men alla hästar har gått fantastiskt bra.

Miljonvinster på V86

Spelmässigt blev det svårlöst med 474 922 kronor i utdelning på åtta rätt. Riktigt fina pengar blev det på andelsspel hos totomatbutiker. Hos Järnvägsbutiken Direkten i Motala får 32 kunder dela på nästan två miljoner kronor, på Spelbutiken Curres i Sollentuna delar 15 andelsinnehavare på 1,1 miljoner. Ett system på atg.se och ett inlämnat på Solvalla delade ut över miljonen.

Ulf Eriksson från Bollnäs körde tre hästar åt Robert Bergh. Resultatet blev en dubbelseger i kvällens två största lopp!

I From Aboves lopp för treåriga hästar vann outsidern Bubba Sting. I Emma Gee Sans lopp för treåriga ston triumferade Eriksson med Hanky Panky Pagan.

Med den sistnämnda Hanky Panky Pagan chansade Eriksson med att köra invändigt i den sista kurvan vilket gav önskat resultat.

–  Vi hade inte vunnit om vi rundar. Det såg lite struligt ut i sista sväng men det gick ju, sa Ulf Eriksson efter jätteframgången.

Widell reste sig

I tisdags var Kaj Widell nära att hamna under en häst som reste sig på banan inför ett lopp i Eskilstuna. Solvallakusken blev trampad i sidan men kom turligt undan utan några allvarligare skador.

Divine Razz imponerade mycket i ett lopp för ston på V86-kupongen. En lindring för mörbultade Kaj Widell. Amatören Ronny Gustafsson från Solvalla tränar stoet som vann V75 i Gävle i maj.

– Nu kändes hon som hon gjorde i Gävle. Det är en jättefin häst som duger bra för sin klass. Jag körde fram varvet kvar när det började gå för sakta. Äh, det kändes klart tidigt. Olyckan? Jag hade änglavakt och har tur som står här i dag, sa Kaj Widell.

Smidig som en katt var Simb Ruby som bara bombade runt motståndet från sitt tillägg i loppet där guldhästar stod med 20 meters tillägg.

Sundbyholmstränaren Michael Demmers Västerbo Mixed Love var riktigt rejäl. Kenneth Haugstad visste att han hade en stark häst i linorna och styrde på varvet från mål med den fyraåriga fuxan som malde ner ledaren.

Figaro Sånna var bra i ett lopp där det kördes friskt på många händer. Catchdrivern Kim Eriksson körde hästen som tränas av Nilsgunnar Johansson med färsk licens på Mantorp. Mantorp.

Karlstadtränaren Dagfinn Aarum levererade den största skrällen då han vann V75-försöket (klass 1) på V86-spelet med tappre Kalle som vann den tunga vägen.

Mikael Wikner/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM