”En miljonskräll om han får rätt lopp på V75...”

TRAV

Han har haft stora framgångar i hemlandet Tyskland den senaste tiden och nu satsar storhästägare från Stockholm på honom.

Jägersro-proffset Conrad Lugauer är klart på gång – på lördag kan han vinna V75 på hemmaplan.

– Bagley kan vara en miljonskräll om han får ett bra lopp, säger han till Trav365.

Foto: kanal75
Conrad Lugauer.

För några veckor sedan vann han två Breeders' Crown-finaler i hemlandet Tyskland.

I måndags hamnade Conrad Lugauer mitt i ett diskningsdrama på Halmstadtravet.

– Jag var irriterad, men det gick över. Och tv-bilderna man ser visar allt från fel vinkel, det var otur, säger Lugauer.

Snacka om en travtränare i ropet.

”Tar för sig mest av alla”

Jägersro-proffset är stabil som tränare och kör in runt fem miljoner, mer eller mindre, varje år.

Och framgångarna i Sverige och Tyskland har burit frukt.

Han har för dagen 75 hästar på sin träningslista och fler lär det bli.

Krögaren, travspelaren och hästägaren Darko Stankovic från Stockholm har tillsammans med sin kompanjon valt att satsa på Lugauer.

– Han tillhör den yngre generationen och tar för sig mest av alla. Det är en tränare som inte bara satsar i Sverige, han satsar mycket internationellt. Han kör i Frankrike, Tyskland och Danmark bland annat, det finns stora pengar utomlands, säger Darko.

Hur många hästar har ni hos Conrad nu?

– Tre stycken, hittills. Det kommer fler snart...

”Jättefina hästar”

Att hästägare från Stockholm och andra delar av norra Sverige börjar satsa på tränaren, med bas i Skåne, ser Conrad som något väldigt positivt.

– Absolut. Jag har fått jättefina hästar och det är jättekul. För oss är det intressant att jobba med kunder från Stockholm och andra ställen norrut i Sverige. Det finns mycket folk som föder upp fina hästar däruppe, säger Conrad Lugauer.

– Nu har jag mest ägare från Skåne och Tyskland. Det är ju ganska naturligt.

Hur ser du på framtiden?

– Ljust. Vårt stall är uppbyggt för att ha 60-70 hästar och där är jag nu. Förra året fick vi den här anläggningen jag har nu och den har allt, då menar jag verkligen allt. Det är perfekt för alla hästar, unga som äldre. Hela stallet med personal inräknat utvecklas hela tiden. Och det är väldigt viktigt.

”Säljer sig dyrt”

På lördag är det V75-tävlingar på Lugauers hemmabana Jägersro. Han startar en häst, Bagley, som gjort en start hos tränaren.

– Han gjorde första starten för oss senast, i Tyskland, då vann han säkert. Det är passande distans på lördag och hemmaplan, vi funderade inte så mycket när vi skulle anmäla.

– Jag måste testa hur hästen trivs i den här konkurrensen (gulddivisionen, V75-7), han kanske inte vinner, men jag vet att han gör en bra prestation. Bagley kan vara en miljonskräll om han får ett bra lopp. Han har bra speed och avslutning. Får han rätt resa säljer han sig dyrt, säger Conrad Lugauer.

ARTIKELN HANDLAR OM