Historisk seger: ”Är en bragd...”

29 raka starter på V75 – firade med seger

Foto: Kanal 75
Harry Haythrow vann i sin 29:e raka V75 start.
TRAV

Sagan om Harry Haythrow fortsätter.
Med 29 raka starter på V75 är han nu historisk.
 – Det är en bragd, säger Peter Untersteiner.

Harry Haythrow är hästen man ofta ser när man läser V75:s startlistor. Efter lördagens start på Jägersro passerade han Brian Keys rekord på flest antal starter i rad på V75.

Firade med seger

Och han kunde inte fira på ett bättre sätt. Från sämsta utgångsläget, spår åtta, var hästen minst spelad i hela fältet och var endast streckad på tre procent av kupongerna men kunde ändå vinna och chocka spelarna.

– Han hade inte startat på ett tag och inte varit helt perfekt i träningen så det var inte jättekonstigt att hästen inte var mer betrodd. Men hästen är ju jämnheten själv. Att i sin 29:e raka start på V75 gå ut och vinna, på svenskt rekord, är en bragd, säger hästens tränare och kusk, Peter Untersteiner.

Rejäl fartfest

När startbilen släppte fältet så valde Peter Untersteiner att backa och chansa invändigt vilket visade sig vara vinstgivande. Hästen hittade tredje invändigt och när ledaren Sune Palema öppnade i 1.08-tempo första 500 metrarna så var det bäddat för en skräll. In på upploppet hittade Untersteiner och Harry Haythrow ut och spurtade frenetiskt till seger. Kort före mål kunde hästen koppla grepp på Sune Palema och vinna knappt men säkert. Över mål sträckte Untersteiner handen i luften och glädjen gick inte att gå miste om.

– Vi kör defensivt med honom ofta och när det klaffar kan det bli så här. Det är riktigt kul, både för mig och ägarna. Han gör alltid sitt och tjänar nästan alltid pengar. Man kan inte annat än gilla hästen.

Segern var värd 150 000 kronor. Harry Haythrow har nu sprungit in över 1,6 miljoner kronor.