Almenäs: ”Är sandlådenivå”

Ulf Ohlssons bojkott – en stor snackis på Facebook och Twitter

Foto: ALN
Debatten går vidare Nu tycker bland annat tv-profilen Jessica Almenäs till om Ulf Ohlssons bojkott mot trav-tv.
TRAV

Ulf Ohlssons protest mot TV4 och ATG Live har blivit en stor snackis i sociala medier.

Nu tycker flera tunga travprofiler till i debatten.

”Jag tycker att Ulf Ohlsson gör fel i att bojkotta. Det är sandlådenivå”, skriver TV4-profilen Jessica Almenäs på sin Twitter.

Ulf Ohlssons bojkott av trav-tv. Där har ni den stora snackisen inom travet just nu.

Sedan slutet av förra veckan har Ohlsson vägrat att göra intervjuer i ATG Live och TV4.

Han är besviken över hur trav-tv behandlat honom och kommer inte ställa upp på intervjuer på obestämd tid.

I tisdagens krönika i Sportbladet tycker experten Micke Nybrink till och kritiserar Ohlssons agerande.

– Att köra in tummen i munnen, lägga sig i fosterställning och snörvlande vägra uttala sig är beklämmande. Prata med oss eller byt jobb, skriver han.

”Oerhört proffsiga i alla lägen”

På både Facebook och Twitter diskuteras frågan flitigt. En av dem som tycker till är TV4-profilen Jessica Almenäs som är programledare för Vinnare V75 på lördagar.

”Måste säga att Erik Adielsson Björn Goop och Örjan Kihlström är exempel på kuskar som är oerhört proffsiga i alla lägen. De har fattat att ibland får man kritik och ibland beröm. De ställer alltid upp. De gör sitt jobb, vi gör vårt jobb och vi respekterar varandra”, skriver hon på sin Twitter.

”Ibland blir det fel för dem, ibland blir det fel för oss. Vi måste väl ändå kunna samverka på ett vuxet sätt tycker jag” fortsätter hon.

”Allt behöver inte försvaras”

Travspelaren och experten Jan Timonen håller inte med Almenäs om hennes åsikter.

”Befogad kritik är det väl sällan någon som reagerat på? Hitte på-kritik och sen inte lyssna på förklaring är inte bra”, skriver han på Twitter.

Travjournalisten Lennart Persson tycker att Jessica ska erkänna att Micke Nybrink har fel.

”Tänk vad uppfriskande det skulle vara om Jessica ställer sig upp och säger: Den här gången var Micke snett ute. Allt behöver inte försvaras” skriver han på Twitter.

”Vi behöver media”

Även travtränaren Stig H Johansson tog upp ämnet i sin krönika i Sportbladet och tycker att Ohlsson måste berätta vad han tycker är fel så att situationen kan redas ut.

– Vi aktiva behöver media. Utan tvekan. Sedan att media inte kan stryka medhårs hela tiden får vi acceptera. Vi har olika uppfattningar om hur situationer är och hur de ska lösas. Det kan inte vara förbjudet att kritisera kuskar eller aktiva. Tål man inte sådan kritik så är man fel ute, skriver han.