Här utmanar han Maharajah

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Ruskigt nära Maharajah fick sträcka på sig för att stå emot Zlatan Blou över Eskilstunas upplopp på tisdagskvällen.
TRAV

Utmanad till mållinjen.

Maharajah fick sig en oväntad match på sitt andra avstamp mot Prix d'Amerique.

– Det var ingen stor marginal, konstaterade Örjan Kihlström sedan Zlatan Blou utmanat ettrigt över upploppet.

Tidsmässigt förbättrad med en halv sekund, men ändå på vippen att åka dit.

Maharajah utförde sin plikt som megafavorit när han på tisdagskvällen gjorde sin andra start i uppladdningen mot det stora slaget i Paris i slutet av januari, mer var det inte.

Örjan Kihlström, Stefan Hultman och publiken på Sundbyholmstravet höll nämligen på att få sig en rejäl kalldusch när Zlatan Blou närmade sig superstjärnan dramatiskt sista biten.

– Det var ingen stor marginal, det var det inte, men det räcker ju med att vara först i mål. Det passar honom mycket bättre om det går fortare första varvet, men det kommer viktigare lopp framöver så det var skönt att han fick det lite lugnare. Jag tycker att han kändes lite snärtigare och bättre än förra gången och Zlatan Blou var bra i dag, det gick fort sista biten, berättade Kihlström som tidigt gav sig iväg och övertog ledningen från snabbstartande Zlatan Blou efter ett drygt halvvarv.

Håller ner formen

Första kilometern passerades på lugna 1.15,2, men trots att Maharajah drog under 1.11 sista 700 meterna tvingades han alltså sträcka på sig ordentligt när Jorma Kontio vek ut över upploppet.

1.13,8/2 140 meter autostart blev segertiden i ruskvädret på ett underlag som bedömdes som ”något tungt”. Tränaren Stefan Hultman var lättad att det ändå höll till mål.

– Jag fick lite torskfrossa, det blev hårt det där. Men han ser fin ut hästen och det är klart att han inte har någon gnistrande form. Jag försöker medvetet hålla ner honom i form, det är två månader kvar tills han ska vara på topp. Skulle jag spritsa till honom lite i jobben så vaknar han till. Det är inte omöjligt att vi går till V75 på Romme 15 december, men då får vi prata om huvudlaget, han blir väldigt bekväm med öppet, sade Hultman apropå att Maharajah precis som i comebacken tävlade utan sina ordinarie skygglappar.

Även den gången var det Zlatan Blou som var närmast slagen, men då med betryggande marginal.

Kanske får kretsen kring den 16-faldige miljonären hoppas att travets Zlatan har annat för sig två dagar efter Lucia.

Förstapriset i loppet var 40 000 kronor.

Robin Johansson/kanal 75