Lever på spel – vann mest i helgen på V64

30-åringen tog sin största travvinst i söndags – fick en trevlig överraskning när han loggade in på datorn

Foto: ALN
Den 30-årige mannen lever på spel. I söndags kom den största travvinsten hittills då han vann över 700 000 kronor på V64. Omgångens stora skräll var Juts Höiby Stjärna.
TRAV

Han är i 30-års åldern och har levt på spel i över åtta år.

I helgen vann den skickliga travspelaren mest i Sverige på V64 när han spelade in över 700 000 kronor.

Nu berättar mannen om hur han drar in pengar på travet.

– Det krävs kunskap och erfarenhet för att få framgång som travspelare, säger han.

Den 30-årige mannen har inget vanligt nio till fem jobb, sedan 2004 arbetar han som professionell spelare.

– Jag har alltid haft ett intresse för spel och levt på sportspel, poker och trav. Även om trav inte har varit min starka sida tidigare så har jag blivit bättre av ökad kunskap och erfarenhet. Det är två av sakerna som krävs för att få framgång som travspelare.

Använde jokersystem

I söndags kom mannens största travvinst hittills då han satte sex rätt på V64 och drog in 774 255 kronor.

– Jag hade gjort ett jokersystem, och spelade med en spik och krav på att tre av fem utgångshästar skulle vinna och max en c-häst skulle vinna, säger han.

Han råkade göra ett ”fel” som gjorde att två av hästarna i kallblodsloppet på V64 blev d-hästar.

– Normalt spelar jag inte med d-hästar, men jag gjorde en miss så två av hästarna i kallblodsloppet blev d-hästar, bland annat skrällen Juts Höiby Stjärna som vann. Så när min spik i V64-5, Vertical Speed, vann hade jag alla mina c-hästar kvar i sista loppet. I V64-6  hade jag många hästar men inte tredjehandaren Hunch Alo. Jag spelade några tusen vinnare på Hunch Alo så jag inte skulle gå helt lottlös om den vann, säger han.

Såg loppen med sin pappa

Mannen valde att spika Vertical Speed eftersom Stefan Melander var både tränare och kusk, dessutom kördes hästen barfota för första gången. 

– Kallblodsloppet hade två hästar som var betrodda, resten var skrällar, jag kände att om det skrällde där så kunde det bädda för en hög utdelning. Så jag tog 10 av 14 hästar i det loppet.

Loppen följde han på Atg.se tillsammans med sin pappa som var med på en andel.

Hur var känslan när du vann?

 – Jag kände väl mest lättnad över att Hunch Alo inte vann den sista avdelningen. Jag hade 9 av de 14 hästarna  i V64-6. Jag var sjukt nervöst inför det sista loppet när jag insåg att jag hade flera hästar som skulle ge mångmiljonbelopp. Men jag blev väldigt glad när Do It Komp vann.

”Allt stämde den här gången”

Mannen fick en trevlig överraskning när han loggade in på sin dator och såg att han hade vunnit mycket mer än han hade trott.

– Efter loppet kollade jag vinstkontrollen i jokersystemet och där stod det 774 000 kronor, det hade jag inte räknat med. I sista loppet hade jag 4 Do It Kemp och 7 Vulcan Brick som utgångshästar och när 4 Do It Komp vann så satte jag fyra av fem utgångar. I och med att favoriten i V64-3 blev struken av veterinären två minuter innan start så gick den jag rankat tvåa,  9 Peak State Kronos in som reserv på en av lapparna och jag fick 2x2,5 system. Allt stämde den här gången. Jag hade hästar, kuskar, galopper och till och med veterinären på min sida.

 Vad kommer du göra med pengarna?

– Inget speciellt, men de kommer komma till användning, berättar han.

”Nästan en hjärtinfarkt...”

 För att vinna på trav har han några knep som han delar med sig.

– Våga ta bort hårt streckade hästar som du inte tror på, det är lågt streckade hästar och favoritfall som krävs för att vinna pengar. Även om det nästan kostade en hjärtinfarkt att inte ha med Hunch Alo i sista V64-loppet.

– Hur man bygger systemet är väldigt viktigt, till exempel att låsa ett lopp på två hästar med favoriten eller än värre favoriten och den näst mest streckade är helt värdelöst. Det är bättre att spika och ta flera hästar i andra avdelningar, man måste ha ett tänk om hur man bygger ett slagkraftigt system.

ARTIKELN HANDLAR OM