Stjärnans uppvisning när V86 fyllde ett år

Blötsnö och kraftig vind stoppade inte topphästen

Foto: LARS JAKOBSSON
Pitch Command travade 1.12,7 i ruskvädret på Solvalla när V86 firade ett år.
TRAV

Pitch Command travade 1.12,7 i ruskvädret - blötsnö och kraftig vind.

V86 firade ett år men en uppvisning i hästväg.

– Det är svårt att stoppa honom när han vill iväg. Han var pigg och löpsugen, konstaterade kusken Örjan Kihlström med ett leende.

De yttre förutsättningarna var riktigt tuffa när Solvalla bjöd in till travfest och firade att spelformen V86 fyllde ett år.

V86-1 var jubileumsloppet och den tappra publiken på plats fick se en uppvisning av bästa märke när Pitch Command klädde av motståndet.

Örjan Kihlström såg mer ut som en passagerare än en kusk bakom den löpglade sexåringen som drog i hårt tempo en bra bit före konkurrenterna i snön och snålblåsten.

Segertiden blev 1.12,7 över 2 140 meter, autostart.

– Jag försökte hålla igen lite lagom utan att dra i honom och han fick lunka på i bra fart. Det är svårt att få stopp på honom när han vill i väg, sa Örjan Kihlström.

Kusken var lika imponerad som alla andra av den femstjärniga prestationen.

– Han är jättebra hästen. Det är bra gjort att dra i det tempot och hålla farten till mål, sa Örjan Kihlström.

Stefan Melander tränar och äger Pitch Command, som förstås förärades ett vackert jubileumstäcke.

Visade löpglädje

Stefan Melander kunde räkna in ytterligare två imponerande V86-segrar där hästarna visade löpglädje i ledningen.

I V86-5 spårade Björn Goop varje meter med Porthos Amok. Treåringen fick inleda första halvvarvet på snabba 1.10,8 men hade ändå fullt av spring i benen hela vägen hem.

Ännu mer imponerade Digital Darling i V86-8 där Örjan Kihlström fick en liknande åktur som den bakom Pitch Command. Från spår åtta bakom startbilen rusade det fyraåriga stoet till ledningen och sedan fick övriga koncentrera sig på andrapriset. Segertiden för Digital Darling blev 1.11,6 över 1 640 meter, autostart.

– Det är otroliga tider de springer, oavsett väder nästan. Det är starka papper, sa Örjan Kihlström.

Tre segrar för Goop

Björn Goop hade en bra dag på jobbet och förutom segern med Porthos Amok i V86-5 tog han ytterligare två kusksegrar. I V86-4 fick han en bra start från 20 meters tillägg med Pirjetta Laakso-tränade Rayon Lascaux, som sedan bara var bäst utvändigt om ledaren Define'em.

I V86-7 flög Björn Goop lågt med Kari Lähdekorpi-tränade Prey Frontline över upploppet efter en resa i kön och vann till slut enkelt när konkurrenterna i täten tröttnade efter ett tufft inledningsvarv.

Två överraskningar

I V86-2 presenterade Åke Svanstedt ett nyförvärv i Mellby Venus som visade imponerande styrka när hon klev fram och avgjorde loppet redan genom sista kurvan.

- Hon har tränat bra. Men hon hade bara vunnit ett lopp tidigare och då vet man ju inte, men hon var riktigt fin, sa Åke Svanstedt

15-oddsaren Navigator Sib svarade för kvällens största överraskning när han tog andra raka skrällsegern i händerna på sin tränare Jörgen Westholm i V86-3. Westholm som bjöd på en härlig segergest.

Även i V86-6 bjöd det på en överraskning då Lutfi Kolgjini-tränade Passworld via andra par utvändigt hittade till vinnarcirkeln med Erik Adielsson i sulkyn. Storfavoriten Miss Beniss gick inte alls att känns igen från miljonsegern i Breeders' Crown senast och var sist i mål trots att hon fick bestämma i ledningen.

Utdelningen på åtta rätt på V86 blev 222 773 kronor. Sju rätt gav 2 627 kronor och sex rätt 236 kronor.

Lars-Ove Pettersson/kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM