Kusligt bra, jag kan inte låta bli att chansspika

Micke Nybrinks krönika med tipsen

TRAV

I onsdags sprang de hela kvällen.

De sprang och sprang.

De sprang tills de vann.

Melanders hästar ser oövervinneliga ut.

Fem grader kallt och snö hela dagen. Det är vad SMHI säger inför lördagen på Bergsåker. Hakar i bakskorna låter som en god idé – men det blir väl en och annan ”dåre” som provar lyckan barfota också.

Bästa rådet är att lämna in sent och kolla upp alla hästar i nya barfotainfon på atg.se. Den är inte bra, den är suverän. Vet inte hur många vinnare jag fått rätt i synen den senaste veckan. De där som det lyser rött om med överstrukna skor är fynden. Eller favoriterna som måste gå med skor, som Miss Beniss på V86 i onsdags.

Schas med alla såna.

Kungen totalt bortglömd

V75-1: Udo’s Oiler startar tätt. Om han tål det är det bra chans. Segern i lördags var imponerande, hemmaplan är ett plus och han trivs med stövlarna på. Wariner var kanonfin när han vann senast, låt vara i sämre gäng.

I samma lopp avslutade Kung Töll fort i skymundan. Han är ­totalt bortglömd och loppets ­roliga skräll.

V75-2: Digital Ink tävlade utan skor för första gången senast och Melander-hästen tågade i tredjespår fram till dödens och pissade (förlåt) på dem till 14 gånger degen i en V75-final. Melanders hästar springer som om de inte hört talas om att de ska bli trötta. Jag tokdubblar ändå (uppenbar risk för skor på favoriten) med singelprocentaren Björnjägarn som jag har hållit på med ett tag. Formen är fortsatt bra och jag är en envis, småkorkad jäkel.

V75-3: Det här får ni kalla vad ni vill, fyllespik eller muppdrag, men jag kan inte låta bli att chansa med Staro Cold Carat ensam på lappen. Han har sett kusligt bra ut i enkla gäng och så tuffa är inte Rutger Raket och Timetosaygoodbye. Med lite flyt krigar de dessutom om ledningen är medgörliga när Bergh skickar sin häst till

attack.

V75-4: Faksen J:r har klivit fram som ett av världens bästa kallblod när Hallsta Lotus tappat formen och norske Tekno Odin visade sig vara en upphaussad lus (skojar bara). Hur som helst, Faksen J:r är bäst barfota och om det går att tävla så vinner han. Annars kan han få smisk av både Höstbo Fredrik och Lix Mollyn. Kolla barfotainfon för klara besked.

V75-5: Tre riktigt bra hästar sticker ut, Sugar Boy, Claes och Bolt Boko. Claes ser riktigt bra ut men mår kanske inte så bra av att få börja längst ut på vingen? Vingel? Bolt Boko galopperade med allt sparat i ny regi senast och ser ut som en klippare. Min rysare heter Devdas T.J. som jag vet att Bergh håller ganska högt. Han är klart bättre än raden.

Äntligen vinner han

V75-6: E3-revanschen där mycket talar för att årgångens snackhäst Increased Workload äntligen får vinna. Senast avslutade han strålande men fick knappt stryk av Rafael Blågul. Som Melanders hästar tävlade i onsdags finns det ingen anledning att uppfinna motbud. Kihlström vet hur det går till att vinna när man har bästa hästen.

Räkna inte med något annat än tidig attack och mos.

V75-7: Vidöppet men jag har hittat en fräck lösning. Simb Robitaille har fortsatt kanonform och får en fin resa nu. Då biter spurten. Ni minns väl att han nästan slog Covington Ås i V75 på Hagmyren i oktober? Om Omelette kan tävla utan skor är hon ett hett motbud. Grym senast. Kolla barfotan.

FAKTA

Micke Nybrinks tips

Helgens tips

1. 11 Staro Cold Carat

(Bergsåker, V75-3)

Dunderbra i billiga gäng. Dundrar runt allt?

2. 7 Kung Töll

(Bergsåker, V75-1)

Spurtar alltid bra. Ständigt underskattad rysare.

3. 3 Simb Robitaille

(Bergsåker, V75-7)

Vass i spurten och perfekt läge. Givet vinstbud.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 5–4–1–7 (res 3–2)

V75-2: 1–10 (res 7–6)

V75-3: 11 Staro Cold Carat (res 4–1)

V75-4: 3–2–4 (res 8–7)

V75-5: 8–12–9–5 (res 6–11)

V75-6: 7 Increased Workload (res 12–1)

V75-7: 3–8 (res 2–9)

192 rader/96 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM