Snökaos i Sundsvall: ”Det ser illa ut idag”

Anläggningschefen orolig inför V75

TRAV

Det råder stort snökaos inför dagens V75-tävlingar.
Under natten har det kommit ca 50 cm nysnö – vilket skapat stora problem.
– Veterinär och tränare får ta beslut om hästarna kan starta eller ej, men det ser mörkt ut, säger Peter Nilsson, anläggningschef på Bergsåker.

Redan tidigare i veckan gick SMHI ut med varningar om att ett stort snöfall kunde komma in över norra Sverige.

Och de hade rätt.

Under natten mot lördag har det snöat kraftigt i Sundsvall, där dagens V75-tävlingar kommer att hållas. Anläggningschefen Peter Nilsson är orolig inför dagen.
– Ungefär 50 cm snö har kommit nu och det bara fortsätter. Det stora problemet är hur folk ska kunna ta sig hit idag. Vi får avvakta och se, men just nu ser det illa ut. Jag gör allt för att hålla snön borta från banan.

Barfota en omöjlighet

Många spelare har spekulerat i om hästarna kan gå barfota eller ej. Peter Nilsson kan meddela att det kommer vara en omöjlighet för hästarna att gå utan skor idag.
– Ja det kommer inte gå, det snöar så mycket här just nu att jag inte ser över till andra sidan på banan. Jag tror att det kommer krävas skor och brodd idag, säger han.

”Sportchefen får ta beslut”

Än så länge har inget beslut tagits om huruvida tävlingarna ska genomföras eller ej, men det stora problemet är hur de aktiva ska ta sig till banan.
– Det är ett enda stort kaos just nu, jag kan bara kämpa med att hålla banan så bra som möjligt, sedan får sportchefen ta beslut över tävlingarna. Prognosen ser inte ljus ut då det förväntas snöa hela dagen.
Trav365 har försökt nå Bergsåkers sportchef utan resultat.

ARTIKELN HANDLAR OM