”Bra att någon sätter ner foten”

Lärlingen stödjer sin arbetsgivare.

TRAV

Åke Svanstedt utökar sin bojkott – nu mot ATG Live.
Han kommer även beordra stallet att bojkotta intervjuer.
– På ett sätt är det bra att någon sätter ner foten, säger Oskar Florhed, lärling hos Åke Svanstedt.

Foto: Kanal 75
Oskar Florhed stödjer sin arbetsgivare.

Han är landets mest framgångsrike tränare och är hett eftertraktad i medierna. Nu har Åke Svanstedt bestämt sig att utöka sin bojkott mot trav-tv. Trav365 kunde tidigare avslöja att tränaren bestämt sig för att inte ge uttalanden i ATG Live. Och han kommer även beordra sin stallpersonal att följa detta.
Oskar Florhed är lovande lärling hos Svanstedt.
– Jag hade ingen aning om detta, tidigare har vi ställt upp i intervjuer för ATG Live. Än så länge har han inte sagt något, men han kommer säkert göra det så fort som möjligt.

Spelarna kommer drabbas

Oskar Florhed tror inte att en utökning av bojkotten mot trav-tv kommer ha så stor betydelse för stallet. Däremot kommer spelarna att drabbas mer.
– Det är klart att spelarna kan gå miste om information om våra hästar, men samtidigt är det bra på ett sätt att någon sätter ner foten så de inte kan bete sig hur som helst, säger han.

”Får inte mer styrningar”

Personalen i stall Svanstedt är vana vid det här laget att TV4-reportrar inte kommer fram och ställer frågor. Men att inte synas i trav-tv borde vara negativt för en lovande lärling som Oskar Florhed

– Det är såklart viktigt att få publicitet, men just nu har det inte så stor betydelse. Jag får inte mer styrningar för det.