28-åringens succé – slår rekordsiffror

Tog en trippel i söndags – på onsdag kan formkusken slå till igen på Solvalla

1 av 3 | Foto: ALN
TRAV

Kusktalangen Kim Eriksson tog sin första trippelseger på travbanan i söndags.

På onsdag kan framgångarna fortsätta då 28-åringen kör två hästar på V86: Figaro Sånna och Pino Ribb.

— Att vinna på Solvalla är det roligaste, säger han

Landets kuskar får se upp för 28-årige Kim Eriksson som har haft ett fantastiskt år på travbanan.

Han slår fjolårets siffror rejält när det gäller inkörda pengar. Hittills i år har han dragit in 2 855 400 kronor  som kusk – i fjol körde han in 1 877 000 kronor.

 – Det är mitt bästa år hittills men det vore konstigt annars om man inte utvecklas. Jag är bra och jag får köra bra hästar. Jag får köra fler hästar per tävlingsdag och det är lättare att ta en trippel när man kör åtta hästar istället för tre. Jag får köra åt duktigare tränare och jag kör bättre än för ett par år sedan. Jag har mer rutin, säger han.

Tog sin första trippel

I söndags hade en ännu en bra dag på jobbet när han vann tre av loppen på Kalmar. Först med  Dan-Åke Olssons två hästar Jeans N.Overhalls och Macho Look och sedan med Christer Jonssons häst Preko Bob.

– Det var verkligen en toppendag. Det var den första trippeln som jag har tagit. Det var riktigt häftigt faktiskt.

Vinsterna firade han med att att göra en snöängel inför publiken.

– Jag var glad. En trippel och sedan hade den första snön kommit. Jag passade på att njuta lite, säger han.

Kim Eriksson har valt att fokusera på löpkörningen och är därför catchdriver.

– Jag hade gärna varit tränare också, men jag har valt att inrikta mig på en av sakerna. Båda två är tidskrävande och ska jag kunna satsa fullt ut på något av det så måste jag lägga ner 200 procent på det. Det som är roligast är tävlingsbiten.

Trivs bra på Mantorp

I höst valde Kim att lämna sin gamla hemmabana Kalmar och flyttade till Mantorp

– Jag trivs helt fantastiskt. Jag har en härlig lägenhet och bor nära familj och vänner. Jag har en trevlig vardag och det gör nog också att det går ännu bättre på tävlingsbanan. Det är en jäkla harmoni.

”Höll bra som tvåa”

På onsdag kan Kim Eriksson spelade huvudrollen igen - kusken kör två hästar inom V86 på Solvalla; Pinot Ribb samt Figaro Sånna.

– Pinot Ribb har som vanligt fått ett skitspår, hon är tuff och bra och gjorde ett kanonlopp senast på Örebrotravet. Hon höll bra som tvåa. Hon har fått göra jobbet varje gång i de senaste starterna och har gjort det väldigt bra. Det är en häst som är tacksam att köra.

–  Figaro Sånna är en riktig tuffing som också gjorde det jättebra på V86 senast när han vann. Han har hög kapacitet till förhållande till sitt bankkonto. Lite fel förutsättningar den här gången: voltstart, innerspår och 2 160 meter. Det är lite sämre än 2 600 meter.  Det är lite chansartat.  Det vore roligt att vinna på Solvalla igen. Det är det roligaste, säger han.