Banornas nya storsatsning

De utökar samarbetet.

TRAV

Jägersro hänger på det nära samarbete som Halmstadtravet och Åby inleder vid årsskiftet.

– Den yttersta anledningen är att vi behöver samarbeta för att dra vårt strå till stacken vad gäller ekonomin, både vår egen och travets totala, säger Kerstin Peterson-Brodda, ordförande i Skånska Travsällskapet.

För första gången på tio år visar spelomsättningen på trav röda siffror. Fortsätter nergången måste prispengarna i loppen på sikt sänkas. Det arbetas ute på banorna för att vända trenden och Halmstadtravet och Åby utanför Göteborg har tidigare meddelat att de från och med årsskiftet inleder ett intimt samarbete. Då blir Åbys vd Kenneth Thollström verkställande chef för båda banorna och senast under andra kvartalet 2013 ska en gemensam driftorganisation vara på plats. Nu har även Malmöbanan Jägersro anslutit sig till samarbetsplanerna.

– Vi har inga planer på att slå ihop några organisationer men vi har träffats och diskuterat möjliga samarbetsfunktioner. Utifrån befintlig verksamhet undersöker vi vad vi kan vi bli bättre på när vi gör det tillsammans. Det gäller drift, marknasföring och sportfrågor. Vi börjar jobba operativt med det här nu vid årsskiftet. Vad det sedan utmynnar i exakt får vi se, men det finns absolut möjligheter, säger Kerstin Peterson-Brodda.

Ola Johansson/Kanal 75