Tränaren orolig – varnar spelarna

Meilink orolig inför V86-starten för sin stjärna

Foto: Kanal 75 / ALN
Mekong Broline har tre raka segrar. Blir det en ny på V86?
TRAV

Han vet inte hur det är att förlora.
Tre starter – tre segrar.
Hästen blir hårt betrodd på V86 – men nu varnas spelarna
– Jag var inte riktigt nöjd med honom i sista jobbet, säger hästens tränare Diederik Meilink.

Mekong Broline är tre år gammal. Efter att kommit igång lite sent på tävlingsbanorna har han nu gjort succé för sin tränare. Tre starter har alla resulterat i seger. När V86 avgörs på Solvalla är hästen högt rankad i alla tips och blir hårt betrodd av spelarkåren.
– Som jag läser loppet är det två hästar som gör upp om segern, dels Mekong Broline men förstahästen borde vara Eriks häst, Down Force. Jag hoppas vi kan få rygg på ledaren, säger Meilink.

Inte helt nöjd

Men förberedelserna inför starten kunde varit bättre för det obesegrade löftet. I sista jobbet blev hästens tränare konfundersam och därför har han för säkerhetsskull tagit blodprover på hästen.
– Han var inte riktigt lika smidig och fin som innan, det är så mycket sjukdomar nu så jag vill vara på den säkra sidan att hästen är frisk. Jag är dock osäker på om hästen räcker, form brukar slå klass och jag tror inte min har den där riktiga toppformen för dagen.

”Gjort det förbaskat bra”

Dock har tränaren blivit imponerad över Mekong Brolines senaste starter. Efter lite bekymmer har han övertygat i tre raka starter.
– Hästen har gjort det förbaskat bra och visat de tiderna som krävs för att kunna matcha de bästa. Hade han kommit igång tidigare och tävlat hade vi säkert siktat mot de större loppen. Men vi siktar på nästa år, det är då han ska vara som bäst, avslutar Diederik Meilink.
Hästen körs av Tony Wallin och har spår 5 i voltstart över 2140 meter.

ARTIKELN HANDLAR OM