Nurmos toppchans på V75: ”Ingen tar spets ifrån dem”

Tränaren optimistisk inför lördagens tävlingar – kan ta dubbel

Foto: Kanal 75
TRAV

Timo Nurmos är kaxig inför lördagens V75.

Tränaren tror på toppchans med Caddie Comet och Bon Frecia.

– Båda två har bra chans att vinna. De var jättefina i torsdagsjobbet och ingen tar spets ifrån dem, säger Nurmos i ATG:s nyhetsbrev.

Stall Timo Nurmos kommer till Bergsåker med två av stallets hästar; Caddie Comet i V75-3 och Bon Frecia i V75-7.

Travtränaren är kaxig på förhand och menar att det är riktigt bra chans för de två. Nurmos körde ett jobb med hästarna under torsdagen och de kändes väldigt fina.

– Just nu finns det inga minus alls. Båda har bra spår, kommer med bra form och möter inte några som är bättre än dem, säger Nurmos.

”Mycket optimistisk”

Caddie Comet fick ett snällt lopp senast vid V75-tävlingarna på Solvalla under uppesittarkvällen dagen före julafton.

Hästen slutade på en andraplats och han har gått framåt efter loppet.

– Det här loppet ligger perfekt i tiden efteråt och jag är mycket optimistisk, säger Nurmos i ATG:s nyhetsbrev.

– Han har ett bra läge nu, är snabb ut och den optimala balansen är barfota runt om och just nu ser väderprognosen bra ut att det ska kunna bli en fin bana. Men hästen är inte alls missgynnad om han skulle behöva gå med skor heller för han går bra även med den balansen. Han gick med jänkarvagn för första gången senast och det fungerade bra. Troligen blir det samma igen, även om jag inte har bestämt det helt ännu, säger Timo Nurmos.

”Mycket snabb ut”

Bon Frecia vann senast vid V75-tävlingarna på Solvalla den 23 december då man testade en jänkarvagn på honom.

– Han är explosiv den första biten och ingen tar ledningen ifrån honom. Han är mycket snabb ut och jag tror att han spetsar. Hästen hade krafter kvar vid segern senast och har innan dess gjort flera bra lopp mot tuffa hästar och ofta ifrån dåliga lägen. Han går över alla distanser och tål att gå i ett tufft tempo hela vägen om det behövs. Man ska även tänka på att han vann med vinterskor runt om senast. Är banan fin nu så blir det barfota runt om och det är ett klart plus. Han är mycket fint i ordning och jag är optimist även med honom. Det kan även bli jänkarvagn igen, säger Nurmos.

ARTIKELN HANDLAR OM