Eklöfs skräll – årets första V75-vinnare

Elles W. Fill vann V75-1 på Bergsåker

Foto: ATG Live
Bo Eklöf vann årets första V75-lopp. "Känns kul."
TRAV

Årets första V75-vinnare är korad.

Bo Eklöf och Elles W.Fill vann den utmärkelsen efter en sylvass avslutning i vida spår.
– Jag kom genom bra från start, säger segerkusken efter loppet.

2013 års första V75-omgång hölls på Bergsåkers travbana utanför Sundsvall. Ett stort stallskrik under lördagen var Elles W.Fill med Bo Eklöf. Hästen var endast streckad på 5 procent under fredagen, men när startbilen släppte fältet i årets första V75-lopp hade hästen blivit mer betrodd och stannade på 16 procent av alla de inlämnade systemen.

Hårt tempo

Men hästen tampades med ett besvärligt utgångsläge, spår 11 bakom bilen. Dock blev hästen kraftigt gynnad av det hårda tempot som loppet kördes i. Från början var det en duell mellan Mr Vox och favoriten Highspeed Call. Den sistnämnde nådde efter en bit ledningen men fortsatte i ett tufft tempo. Det bäddade för bakspårshästarna – inte minst Elles W.Fill. Drygt 500 från mål kom en kraftig attack från Bo Eklöf och in på upploppet sprutade hästen sylvasst. Kort före mål satte han nosen först och blev därmed årets första V75-vinnare.
– Jag kom bra igenom direkt, men sedan fylldes det på med hästar allt eftersom så då såg det mörkare ut. Men tempot var bra och hästen spurtade jättebra tillslut, det var jättekul, säger Bo Eklöf efter segern.

ARTIKELN HANDLAR OM