Tränarens succé – tog dubbelseger på hemmabanan

Thomas Claesson dubblade sin vinstlista på V75

Foto: Kanal 75
Thomas Claesson har all anledning till att fira efter dubbelsegern.
TRAV

Thomas Claesson var utan tvekan lördagens man på V75.

Tränaren både inledde och avslutade omgången – med seger.
– Det går bra nu, säger han efter succén.

Hemmaprofilen och Bergsåkertränaren Thomas Claesson gjorde stor succé när årets första V75-omgång avgjordes. Innan lördagens omgång hade han två intressanta hästar till start, Elles W.Fill och Elles W.Phedo

Skrällvann direkt

I den första avdelningen gav Claesson förtroendet till Bo Eklöf att köra Elles W.Fill. Det skulle visa sig vara ett vinstgivande drag då Eklöf spurtvann loppet efter en sylvass avslutning av Elles W.Fill. Hästen var endast streckad på 16 procent och efter den första avdelningen försvann många V75-system.
– Jag kom bra igenom direkt, men sedan fylldes det på med hästar allt eftersom så då såg det mörkare ut. Men tempot var bra och hästen spurtade jättebra tillslut, det var jättekul, säger Bo Eklöf efter segern

Avslutade omgången

I den sista omgången hade Claesson en av favoriterna i loppet. Från innerspår startade Elles W.Phedo och en av veckans stora snackisar har varit om hästen kunde hålla spets. Men när startbilen släppte fältet i V75-7 var det inget snack. Elles W.Phedo bombade till ledningen – och stannade där ända in i mål. Segern blev mycket enkel och hästen hade sparade krafter över mållinjen. I och med segern är nu Elles W.Phedo kvalificerad för att tävla i den högsta divisionen, guld. Tränaren Thomas Claesson var både glad och stolt efter framgångarna.
– Det är häftigt såklart. Hästarna går bra nu och idag hade vi full utdelning. Jag är inte van att vinna V75 så ofta så jag är självklart jätteglad.

Dubblade sin segerrad

Thomas Claesson hade inför lördagens V75-tävlingar endast tagit två segrar i travets elitserie. En siffra han dubblade på Bergsåker. Från två segrar till 4 vinster – på två försök.

Därmed leder han V75:s tränarliga.

ARTIKELN HANDLAR OM