Huselius nya framtidsplan – expert i TV4

Efter tunga skadebeskedet – TV4 vill se stjärnan som expert

Foto: Bildbyrån
Kristian Huselius tvingas sluta – men har ny karriär inom räckhåll.
TRAV

Kristian Huselius tvingas avsluta sin hockeykarriär.
Värken i höften blev för svår.
Nu öppnas dörren för en ny karriär – som travexpert.

– Det skulle vara riktigt kul, säger Huselius till Trav365.

Kristian ”Husse” Huselius, 34, gjorde nyligen comeback i Elitserien för AIK. Efter en succéstart dröjde det inte länge förrän hans gamla skada blev alldeles för svår.
Under tisdagen kom det tunga beskedet – ”Husse” tvingas sluta.
– Det är som det är, just nu är det riktigt tungt men man vill ha ett fungerande vardagsliv, säger han.

Oviss framtid

Efter det tunga skadebeskedet är framtidsplanen för hockeystjärnan oviss. Först och främst kommer hälsan i första hand.
En sak är han dock säker på – intresset för travsporten kommer fortsätta. Huselius, som bland annat äger Caddie Comet, Carlos Lightning och Twigs Tarzan och kommer lägga stor tid på sitt hästägande.
– Jag älskar trav och kommer alltid göra. Det är jättekul och något jag kommer fortsätta med. Det är svårt att säga hur mycket mer tid jag kommer lägga, men att vara involverad som hästägare är fantastiskt kul.

Vill se honom i TV4

På Twitter har flera travprofiler diskuterat framtiden för Kristian Huselius. En av dem är TV4-profilen Johan Edlund som är exekutiv producent för travsändningarna.
– Först och främst är det jättetråkigt att han tvingas sluta, han är verkligen en artist som lyfte elitserien. En kille som Huselius är alltid intressant för våra sändningar, Kristian har ett stort travkunnande och dessutom visat prov flera gånger på att han är en duktig spelexpert. Vi kommer hålla kontakten med honom framöver, säger Johan Edlund.

"Intressant"

Kristian Huselius känner sig hedrad över det Johan Edlund säger.
– Det är kul att de vill ha med mig, jag skulle absolut kunna tänka mig det. Jag har ju aldrig provat på, det är lite svårt att säga hur det skulle vara när man spelat ishockey i hela sitt liv. Vi får se vad det finns för möjligheter i framtiden men allting inom hästsporten är för mig ett stort intresse, avslutar Huselius.