Stephanie, 21, om helgens miljoner: Säkraste vinnaren

Foto: Marita Kristina Valkeinen, Kanal75
Montéryttaren bjuder på V75-tips Stephanie, 21, om helgens omgång på Färjestad. Och om att hon vill se på monté på V75 i Sverige snart.
TRAV

Montéryttaren Stephanie Josefin Werder, 21, satsar hårt och vill bli bäst i Skandinavien.

Här bjuder hon Trav365:s läsare på V75-tips till helgen – och berättar varför det bör vara monté på spelformen.

– Trav är en mansdominerad sport, därför är det viktigt att få in monté på de större travdagarna så tjejerna får synas, säger hon.

Tidigare i veckan berättade Stephanie om den tuffa träningen som ska göra henne till den bästa montéryttaren i Skandinavien. 21-åringen, som fyller 22 i slutet av februari, tog ut sin licens för knappt ett år sedan och det första året har börjat bra. Tjejen som är från Sverige, men har bott i Norge sedan hon var tolv år, satsar nu hårt på sporten och vill rida mer i Norge, Sverige och Danmark.

”Lättare att satsa och ta betalt”

Stephanie vill göra montén större- och mer populär.

Hur det ska gå till? Få in monté på V75.

– Kvalitén på hästarna i montéloppen kommer att bli bättre om det blir mer pengar att tävla om. Trav är en mansdominerad sport, därför är det viktigt att få in monté (där merparten av de aktiva är tjejer) på de större travdagarna så tjejerna får synas, säger hon.

– Just nu vill man vill man inte sätta in en bra häst i montéloppen eftersom man hellre vill tävla om de större pengarna som finns i sulkyloppen. Därför blir montésporten nedprioriterad. Om vi skulle få montésporten in på V75-spelet, så skulle det vara lättare att satsa och kunna ta betalt för det jobb vi gör som ryttare på hästryggen, på samma sätt som kuskarna gör med hästarna, fortsätter Stephanie.

”Säkraste vinnaren”

På lördag avgörs V75-tävlingar i Karlstad, på Färjestadstravet. Som inte ligger så långt från den norska gränsen. Stephanie har läst på omgången som innehåller både svenska och norska hästar. Här till höger kan du se hennes tips, som förhoppningsvis kan leda till miljoner på spelformen.

– Caddie Gallant är den säkraste vinnare på V75, säger hon.

Hur mycket brukar du spela?

– Jag brukar spela lite då och då. Oftast när det är hästar med som jag känner till. Jag har inte så mycket tid att lägga ner på att kolla video från lopp, på hästar som är okända för mig.

Vad är tjusningen med spelet?

– Det är spännande. När man inte tävlar själv kan det vara kul att vara med ändå. Pappa lär mig spela. Jag spelar mest vinnare och plats, men system ibland.

FAKTA

Stephanies V75-tips:

Tre spikar:

V75-7: 6. Caddie Gallant

Timo Nurmos har strålande form på stallet! Strålande har också Caddie Gallant sett ut den sista tiden. Kontio har den bästa hästen i fältet. Och Caddie Gallant är den säkraste vinnaren denna lördagen!

V75-2: 10. Zivertson

På grund av halsproblem har han varit borta länge. Var fantastisk i sn comeback senast.

Vet också att Björn Goops 6 Twitter är en riktigt bra häst. Men jag tror Zivertson er mer härdad. Han har imponerat vid flera tillfällen. Nu när halsproblemen är borta ska detta vara en bra chans ihop med Magnus Jakobsson.

V75-3: 5. I Won’t Dance

Står rätt till. Så väldigt bra ut bakom vinnaren Caddie Comet på Gävle senast. I Won’t Dance står bättre till än Caddie Comet denna gång. I Won’t Dance ska kunna ”dansa” hem gulddivisionen med norrmannen Kenneth Haugstad.

Två luringar:

V75-5: 2. Kolnes X.O.

– Har skyhög kapacitet. Skulle John Edvard Edvardsen hålla hästen i trav hela vägen är han bra nog att vinna mot det här sällskapet.

V75-1: 9. Peaberry

– Henrik och Fredrik Larsson’s stall har strålande form! Sist var Peaberry väldig bra till seger efter 13,3 siste 1000 metrarna i tredjespår! Har en fin utgångsposition med bra ryggar från start. Med lite tempo i där framme är Peaberry ett tidigt streck i V75-1!