Rebeckas utspel: ”Springer naken om han vinner”

1 av 2 | Foto: ALN/PRIVAT
TRAV

Här är travfantasten Rebecka Falks galna vad vid helgens V75.

När V75 gästar hennes hemmabana Bergsåker lovar hon att springa naken i Sundsvall om Tambur vinner och tar fjärde raka.

– Det kan bara inte gå en gång till och därför lovade jag på Twitter att jag skulle streaka om hästen vinner och förstör min V75:a igen, säger hon.

Maskinoperatören Rebecka Falk från Sundsvall har tidigare dykt upp som gästtippare på Trav365.

Rebecka har ett stort travintresse och ägnar många timmar i veckan till sin stora hobby.

En satsning som gett utdelning under åren då hon spelat in en storvinst på 150 000 kronor samt flera mindre vinster.

Nu när V75 besöker hennes hemmabana Bergsåker har Rebecka studerat loppen noga och ser fram emot lördagen.

– Helgens omgång på Bergsåker ser medelsvår ut tycker jag. Det finns några lopp som man kan gå kort i och några lopp som är lite mer svårlösta. Loppen känns lite jämnare än senast det var V75 på Bergsåker. Vi får hoppas att de hinner få ordning på banan också som drabbats av tjällossning. Det har varit riktigt töväder i Sundsvall senaste dagarna och till helgen ska det frysa på igen, berättar hon.

Spikar Daniel Redéns häst istället

Inför helgens lopp har Rebecka gått ut på Twitter med ett fräckt vad om V75-hästen Tambur i den sjätte avdelningen. Tambur kommer med tre raka segrar – två av dem är på V75.  Skulle det bli seger igen för hästen lovar Rebecka att springa naken i kvarteret.

– Att jag har gått ut med ett vad beror på att Tambur är just den hästen jag har missat sju rätt på under senaste gångerna han har startat på V75. Den här gången har jag inte med honom heller då jag spikar Daniel Redéns Quangaroo Zet, som jag tror vinner från ledningen. 

– Jag tror alltså inte på Tambur därför att hästen har gått upp två klasser och startar återigen från ett uselt spår. Det kan bara inte gå en gång till och därför skrev jag på Twitter att jag skulle streaka om hästen vinner och förstör min V75:a igen.  All heder åt tränaren dock men som spelare är det inte roligt att missa två gånger på samma häst, säger hon.

Nya följare på Twitter

Efter hennes utspel är det flera som hört av sig på Twitter.

– Jag visste inte att det hela skulle få så stor uppståndelse men jag fick ju lite reaktioner och en hel drös med nya följare. Det verkar vara några som håller en extra tumme för att Tambur ska vinna nu på lördag, säger hon.

”Bästa spiken”

Vid helgens V75:a tror Rebecka mycket på hemmahästen Nahar som hon väljer att spika i V75-3.

– Det är bästa spiken. Nästan hela Sverige kommer spika Nahar, men jag har svårt att se hur hästen ska förlora mot detta halvljumma motstånd. Det är bara galopp emot som jag ser det. En mycket bra chans.

Hon har även hittat dragen som kan ge miljonerna på V75 bland hemmatränarna.

– Mitt första miljondrag är hemmahästen Ted Blågul (V75-7) som kommit igång riktigt bra efter sin sejour nere i Frankrike. Han har gjort flera bra insatser på slutet och blir farlig med minsta klaff. Sist var han knappt slagen av en så bra häst som Francais du Gull som siktar mot Sweden Cup under Elitloppshelgen.

– Det andra draget är 15 Fortaleza Ås (V75-5). Hästen är alltid vass med smyglopp och har riktigt bra form. Inte så långt efter Loads of Dosh och Ajlexes Daylight i näst senaste starten. Hon vann på Bergsåker just den här V75 dagen förra året efter ett smygglopp från liknande utgångsläge så se upp för henne.