”Det har varit en jobbig tid”

Foto: kanal75
Ove vann V75 på Bergsåker tillsammans med Elles W.Phedo. På lördag gästar inte Norrlandsprofilen banan då hans proffslicens inte blivit förlängd från och med den första mars.
TRAV

En av Sveriges segerrikaste kuskar, Ove A Lindqvist, har blivit av med sin proffslicens.

Ove har inte synts till på travbanorna sedan början av februari på grund av ekonomiska problem.

– Det har varit en jobbig period, jag har varit efter med skatten. Men jag löser det nu, säger han.

Foto: kanal75
Ove A Lindqvist.

För att ha en proffslicens inom trav-Sverige krävs det att man är godkänd för F-skatt. Det innebär att företagaren själv betalar sina skatter och socialavgifter (egenavgifter) varje månad. För Norrlandskusken Ove A Lindqvist, som låg på elfteplats över de segerrikaste kuskarna 2012 och som körde in cirka åtta miljoner kronor, har dock F-skatten varit avregistrerad ett tag. Skatteskulder hos Kronofogden ligger bakom att F-skatten dragits in för Norrlandsprofilens företag.

Det innebär att Lindqvists proffslicens inte har förlängts från och med första mars i år.

”Inte mått så bra”

Ove har inte kört travlopp sedan i början av februari på grund av de ekonomiska problemen, och när V75-tävlingarna gästar Bergsåker på lördag, är profilen inte på plats.

För Trav365 berättar Ove, som de senaste åren varit den tredje segerrikaste kusken i Norrland efter Ulf Ohlsson och Robert Bergh, om den tuffa tiden.

– Jag har varit efter med skatten, men vi löser det nu. F-skattsedeln ska vara klar nu, men ansökan tar fem dagar tror jag, så jag bör ha tillbaka licensen på tisdag-onsdag nästa vecka. Det känns bra att jag fixat det här så jag kan fortsätta köra, säger Ove A Lindqvist.

Han fortsätter:

– Men det har varit en jobbig period. Jag har varit borta på grund av att jag inte mått så bra utav det här.

Varför har det blivit så här?

– Ja, varför har det blivit så här, jag har det tufft ekonomiskt. Det är en tuff bransch. Jag uttalar mig mer sen, när det här är fixat.

Så fort Ove A Lindqvist blir godkänd för F-skatt igen kan han få tillbaka sin licens av Svensk Travsport.

– Han ska lösa det ganska snart vad jag förstår, men han har inte gjort det än i alla fall, säger Per Wetterholm, sportchef på ST.

ARTIKELN HANDLAR OM