Malin: ”Sanity känns jättefin”

TRAV

Stjärnhästen Sanity har laddat upp i Frankrike i vinter.

På lördag ställs han mot Commander Crowe i storloppet Prix de l’Union Europeenne på Vincennes.

– Det blir ett snällt lopp för att förbereda för vårsäsongen hemma i Sverige, säger tränaren Malin Löfgren

Malin Löfgrens topphäst Sanity har tränats i Frankrike den här vintern. Planen är att hästen ska få komma hem till Sverige igen i slutet av april för att börja tävla på hemmaplan.

Men först väntar storloppet Prix de l’Union Europeenne på lördag där han möter bland annat den svenska stjärnan Commander Crowe.

Loppet går över 3 000 meter och nio hästar gör upp om 80 000 euro.

–  Sanity känns jättefin och har så gjort hela vintern. Vi har haft möjlighet att träna mycket och hans årsdebut gick bra.

– Vi har inga förväntningar eller förhoppningar inför lördagen. Dels är det 3 000 meter vilket är helt nytt för honom och innebär mycket backar. Han har heller aldrig voltstartat här nere. Det är mycket nytt och det blir ett tungt lopp, säger tränaren Malin Löfgren inför starten.

Slår ni Commander Crowe?

– Vi har mött varandra förut och det är en stark häst. Det känns kul att mötas här nere men det är väl stor risk att vi hamnar bakom honom. Distansen är ju till hans fördel.

– Det är dock bra att min häst får några såna här lopp. Han behöver det för att bli lite tuffare.  Vi kör ett snällt lopp så får vi se vad det blir. Det viktiga är att han blir stark inför vårsäsongen.

Satsar ni för Elitloppet?

– Det är ju inte vi som bestämmer och jag hoppas att han kan prestera så vi får en inbjudan dit. Det är ju inte så man tackar nej till det.

Elin Jernberg/Minimedia