SKRATTMATCHEN

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Robert Bergh körde på extrem säkerhet – och vann 150 000 kronor med kändishästen Nahar.

Nu tar Bergh sikte på de stora loppen med stjärnan.

– Det var öppet mål, det kändes lugnt hela vägen.

NHL-stjärnorna Henrik och Daniel Sedin har ett stort travintresse och äger flera hästar. Brödernas stora stjärna är Nahar, åtta år, som de köpte för stora pengar för något år sedan. Under lördagen startade hästen som jättefavorit på V75 på Bergsåker och det slutade med en överlägsen seger.

Robert Bergh, som tränar och kör hästen, gav sig inte in i några tajta situationer utan körde bara på säkerhet och kunde med lätthet ta hem loppet som hade ett förstapris på 150 000 kronor. Sedinarna var så klart inte på plats, men de jublade säkerligen från andra sidan Atlanten då de brukar följa sina hästar med stor spänning. Bergh var inte ett dugg förvånad över hästens insats – och menade att det var som en promenad i parken:

– Det var öppet mål, det kändes lugnt hela vägen. Hästen tittade till på mig med 400 kvar och undrade vad jag ville och då visade jag honom pisken och då stack han undan. Han var nog inte med på att det var full tävling i dag, sa Bergh.

”Bara bäst”

Ralf Vadsmo, expert i TV4:s sändning, sammanfattade loppet så här:

– Det löste sig bra och Nahar var bara bäst.

Efter den övertygande insatsen tar Bergh sikte på de stora loppen med sin häst.

– Det känns som han utvecklats något snäpp, det ska bli kul att möta de bästa på lång distans, sa Robert Bergh med ett leende på läpparna.