TV4-profilen: ”Är en kanon, det tror jag...”

TRAV

TV4-profilen Patric Skoglund deläger Guli Rask som startar på Dagens Dubbel i kväll.

Skoglund ligger lågt angående segerchanserna för sin häst.

Men:

– Passa honom framöver, hästen är under stark utveckling, säger han.

Foto: ALN
Patric Skoglund.

I kväll är det V64-tävlingar och Dagens Dubbel på Bollnästravet. I V64-6, Dagens Dubbels andra avdelning startar ”mediahästen” Guli Rask.

Hästen tränas av kallblodsexperten Jan-Olov Persson och delägs av tv-profilerna Patric Skoglund, Joakim Johansson, Peter Henriksson och Oscar Croon.

– Jag tror att han kommer göra ett bra lopp, för han var riktigt bra senast. Han klarade inte av att slå Mitt Hjärtas Frode (som startar i samma lopp) senast, då stod de samma start, nu ska vi ta 20 meter på den. Det går inte, det är en kanon, tror jag i alla fall, säger Patric Skoglund.

– Med klaff kan Guli Rask vara trea-fyra i kväll. Men passa honom framöver, hästen är under stark utveckling.

”Det som är hela grejen”

Vad säger Jan-Olov Persson om hästen?

– Han har hela tiden sagt att han är lite senare av sig, han har varit lite valpig. Men redan som treåring var han hårt spelad i ett kriterieförsök. Det är en häst med potential, utan tvekan.

Hur är det att äga hästen tillsammans med dina kollegor?

– Riktigt kul. Det var jag som fick in pojkarna på den här hästen och de nappade direkt. Det är kul att det går bra också, hästen sprang bra hela förra året och det är bra när de betalar sig själva. Hästen blir en anledning för oss att träffas och prata med varandra om anmälningslistor, motstånd och så vidare. Det är det som är hela grejen med det här.

När loppet går i kväll på Bollnäs kommer Skoglund sitta i Falun och kommentera innebandy, så han missar att se sin häst live.

– Jag får ha telefonen avstängd så att jag inte får några sms, sen se det efter innebandymatchen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM