Hanné: Jag kör så länge lampan lyser

Foto: ALN
TRAV

Tommy Hanné kämpar mot svår sjukdom – men radar segrar på travbanan.

I kväll startar 66-åringen en häst på Solvalla, Muir­field i V86-3.

– Jag kör så länge jag orkar.

Under 1980- och 90-talet var Tommy Hanné, 66, en av nationalbanan Solvallas dominanter.

Han hade då cirka 150 hästar i träning och firade stora framgångar med hästar som Ata Star L., Tres Solide L., Iata Käll och Volita du Ling, för att nämna några.

Efter de framgångsrika åren på 80-och 90-talet har framgångarna och prispengarna blivit färre och för några år sedan drabbades Hanné av cancer.

Han drog då ner på verksamheten, men kämpade sig tillbaka och har cirka 25 hästar i stallet för dagen.

”Inte så bra med mig”

Nu har sjukdomen börjat göra sig påmind igen, men trots det har Solvallatränaren toppform och vunnit två av de tre senaste starterna på hemmabanan.

– Det är tyvärr inte så bra med mig, men jag kör så länge jag orkar. Det är lite till och från, vissa dagar är det dåligt. Än så länge klarar jag mig och jag orkar jobba varje dag. Så länge det är så, så kör jag vidare, säger Tommy Hanné.

– Det är lika roligt fortfarande det här, extra kul när jag inte har så mycket hästar. Jag kör så länge lampan lyser!

Kör med bravur

Och just nu kör Hanné med bravur. I dag har han en häst till start, Muirfield i V86-3. Frågan är om skrällkusken kan slå till igen?

– Jag har varit väldigt besviken på honom, jag trodde det var en bättre häst i grund och botten som var något för årgångsloppen. Jag har gett upp lite, han har lite dålig moral, det är bara en hygglig häst.

Inget för vinnarspelarna?

– Nej, jag tror inte det. Han är nog bättre nu än senast men jag tror inte det räcker till seger. Det är några finska hästar i loppet som verkar bra.

Ska man ha med honom som skräll på V86-kupongen då?

– Kanske om man tar fyra, fem hästar, inte annars, som det känns.

På lördag är det V75 på Solvalla. Du har Bolt till start i V75-7, vad kan du säga om honom?

– Hade jag vetat att det skulle bli så här bra hästar med hade jag aldrig anmält. Det är alldeles för hårt för honom, kan han få med sig lite pengar är jag mycket nöjd, säger Tommy Hanné.