Vinstsuccén – 100 får dela på 630 000 kronor

Foto: Kanal 75
Travexperten Anders Malmrot fixade vinsten till besökarna på Solvalla.
TRAV

Travexperten Anders Malmrot spelade in 630 000 till 100 personer på Solvalla under onsdagen.

Efter vinstsuccén var det lång kö i utbetalningsluckorna på banan.

– Det var ruskigt kul, det var många förstagångsbesökare som köpte andel och vann, säger han.

Gårdagens jackpott-omgång på V86 slutade med att 127 system prickade in alla rätt på spelformen.

Utdelningen: 90 377 kronor - bara på åtta rätt.

En som var helt rätt ute under onsdagskvällen var travexperten Anders Malmrot. TV4-profilen gjorde Solvallas andelssystem och prickade in alla rätt, 127 137 kronor – gånger fem.

Totalvinsten: 635 685 kronor.

100 besökare på Solvalla fick därmed cirka 6300 kronor per person.

– Det var ruskigt kul. Det går runt och säljer andelarna på restaurangen och det var många förstagångsbesökare på Solvalla i går som köpte en andel och vann, säger Anders Malmrot.

– Jag satt själv på restaurangen och vi hade spik (Frau Stahl) i sista loppet. I närheten av mig satt några äldre damer som vann. Det var julstämning in på upploppet, det var ett jäkla liv. Efter att vi vunnit var det kö till utbetalningsluckorna i två lopp. De var svettiga de som jobbade där. 100 personer skulle hämta ut 6000 kronor, fortsätter han.

”Roligt att kunna bidra”

Några av de som vunnit visste inte hur mycket pengar det skulle bli per person. Det spekulerades mycket vid borden på restaurangerna på Solvalla.

– De förstod inte hur mycket det har vunnit, en dam gick till luckan och hämtade ut 6 000 kronor och när hon kom tillbaka till bordet och de andra fick veta att det var 6 000 kronor per person blev det rejält jubel.

– Om man hade skrivit ett manus hade man knappt kunnat få det bättre. Runt sista sväng står det mellan två hästar och en av dem har vi och det blir mycket pengar, det var fantastiskt.

Efter vinstsuccén hoppas Anders Malmrot att de som vann återvänder till Solvalla för att se på trav.

– Kommer de inte tillbaka, då blir jag brydd. Det är riktigt roligt att kunna bidra med något och att besökarna får vinna, säger han.

”Svanen kommer längst ut”

På lördag är Anders Malmrot återigen tillbaka på Solvalla och är med på ”Uppsnack” på Ströget, precis som under onsdagskvällen. Experten har toppform och bjuder på en rolig vinnare till helgens V75-omgång på nationalbanan.

– 12 Conrads Voldemort (V75-4) har jag väntat på. Det tror jag är en bra häst och det blir barfota runtom nu. Det ser ut att kunna bli hård körning, Svanen kommer längst ut, hälsar Anders Malmrot.

ARTIKELN HANDLAR OM