TV4-stjärnans nya passion - satsar på travet

1 av 2 | Foto: LINUS HALLSéNIUS/TV4
Suzanne Sjögren.
TRAV

TV4-profilen Suzanne Sjögren har gett sig in i travets djungel.

Här berättar hon om V75-spelet ihop med kollegorna Åsa Elmroth och Jessica Almenäs, när hon missade 200 000 kronor på V75 och vad hon gör om miljonvinsten trillar in på kontot.

– Vinner vi storkovan är det inte omöjligt att vi köper en travhäst, säger hon.

Från att ha varit måttligt travintresserad har programledaren Suzanne Sjögren börjat intressera sig alltmer för travsporten.

Anledningen är TV4-kollegorna Åsa Elmroth och Eskil Hellberg som fått henne att börja spela V75 på lördagarna.

– Eskil och Åsa är roten till allt ont, skämtar hon.

– Det är de som gjort att jag plötsligt fått upp ögonen för travet. I och för sig har jag varit djupt förälskad i Commander Crowe sedan jag såg honom första gången. Honom har jag alltid följt och jag ser alltid Elitloppet varje år. Längre än så har inte mitt travintresse sträckt sig, säger hon.

Vann 8 000 kronor

Efter att ha spelat några lördagar med travreportern och programledaren Åsa Elmroth har de fått in lite pengar och skapat en vinstpott som de tar av på helgerna när det är dags att spela.

– Det har inte blivit så mycket vinster. En lördag fick vi flera sexor på V75 och då blev det 8 000 kronor för oss att dela på. De pengarna får ligga till grund för vidare spel.

Är potten kvar?

– Det gick lite risigt senast vi spelade då det var jackpott och fruktansvärt svårt. Då fick vi med oss Jessica Almenäs på ett hörn så då blev det lite mer pengar. Men då gick det rent åt skogen. Nu har vi vilat en helg, men jag antar att vi ska spela i helgen.

Vad tycker du om travet?

– Det är väldigt roligt. Jag har börjat försöka hålla koll på hästar och kuskar. När man jobbar på sporten på TV4 får man lite koll oavsett om man är travintreserad eller inte. Vi visar Dagens Dubbel varje kväll och man lyssnar. Så lite har man snappat upp. Men det är en djungel.

”Kostade 14 000 kronor”

Än så länge är det Åsa Elmroth som tar ut hästarna på V75. När Suzanne Sjögren skulle försöka sig på att göra ett eget V75-system en lördag gick det inte lika bra.

– Det var efter att vi kört Sportcentralen första gången som jag skulle lämna in en rad själv. Jag var hos mina föräldrar och försökte lämna in en rad över nätet, men så gick det inte. Det var en kvart kvar till spelstopp och jag rusade till den lokala Pressbyrån. Jag hade bara skrivit upp vilka hästar jag skulle ha i nummerordning. Jag kryssade i och när jag lämnade in skulle det kosta 14 000 kronor. Jag hade missat att strecken multipliceras.

– Jag insåg att jag behövde två spikar så jag fick snabbt, på måfå, välja två spikar. Sedan var det i just de två avdelningarna som jag föll. Jag hade rätt i de andra loppen. Hade jag lämnat in kupongen för 14 000 kronor så hade jag varit 200 000 kronor rikare. Då hade jag fått in alla sju hästar. Men hade jag spelat för 14 000 kronor så hade man kunnat gett sig fan på att någon annan häst hade vunnit, säger hon.

Finns det några planer för vad ni kommer göra om ni vinner stort?

– Skulle vi vinna storkovan då är det inte omöjligt att vi köper en travhäst. Åsa är experten, så vinner vi storkovan kommer jag bjuda henne på en resa, säger hon.

”Gillar livet i stallet”

Suzanne Sjögren har ett stort hästintresse och när hon var yngre drömde hon om en karriär som hoppryttare. I dag hjälper hon sambon och hoppryttaren Pontus Westergren med hans hästar.

– Jag gillar livet i stallet och hästarna. Jag älskar att vara i stallet och andas i stallet. Inte bara ridningen, utan allt runt omkring. Göra ordning mat, förbereda för morgondagen, mocka boxar och att vara i stallet utan att vara stressad. Jag mår som bäst när jag är i stallet, jag andas på ett annat sätt. Jag hämtar kraft i stallet. Jag har tänkt att jag ska skaffa en egen häst, vi letar en egen gård så vi kan ha hästarna hemma.

”Väldigt förvånad”

Genom åren har Suzanne lett sändningar i friidrott, fotboll, hockey och olika idrottsgalor i TV4. Men ännu har vi inte sett henne i något travprogram.

– Jag kan för lite för att de ska ta in mig. Jessica Almenäs, Åsa Elmroth och Per Skoglund har ett genuint intresse och flera års arbete. Jag har inte fått någon förfrågan och jag skulle bli väldigt förvånad om de frågade mig. Om jag skulle få frågan skulle jag vilja ha god tid att försöka lära mig mer om travet, säger hon.