Kaxiga utspelet: ”Jag släpper inte till en jävel då...”

Foto: kanal75
Kim Eriksson.
TRAV

Kim Eriksson kan ställa till det för favoritspelarna på V75.

I första V75-loppet kör han skrällen Vendi – och han har taktiken klar:

– Jag laddar vad som går och kommer jag till ledningen släpper jag inte till en jävel, säger han.

På lördag är det V75-tävlingar på huvudstadsbanan Solvalla. De som spelar ska lösa sju lopp för att få maximalt betalt på spelformen. Redan i den första avdelningen kommer många överväga att spika storfavoriten Twigs Tiffany. Daniel Redéns häst har fyra raka segrar och så sent som i söndags imponerade hästen stort, när hon vann helt överlägset.

”Min favorithäst”

På lördag kan det dock bli lite mer motstånd. Hungriga catchdrivern Kim Eriksson kör en häst inom V75-spelet, Vendi, som startar i samma lopp som Twigs Tiffany, och har spår invändigt.

– Det är min favorithäst alla kategorier, det spelar ingen roll om hon startar på månen, jag åker och kör henne. Hon var läcker senast efter lite vila. Hon öppnade lite bättre än vanligt i den nya spydervagnen och kändes fantastiskt fin. Hon kom fyra på tiden 1.12,6, efter lite vila som sagt och med broddar, säger Kim Eriksson.

”Klart hon kan vinna”

Hur ser du på loppet i V75-1 på lördag?

– Micke (tränaren) har inte varit så blyg mot henne hemma, så hon kan ha varit lite tung i kroppen. Chansen får du bedöma, men hon går väl förhoppningsvis barfota runt om nu, då blir hon lite snabbare i benen. Jag kommer köra helt enkelt, det är ingen hemlighet. Hästen trivs bäst med hög fart, det får hon gärna hålla för min del. Jag kört hårt hela vägen!

Du tror att hästen kan vinna?

– Ja, absolut. Klart jag tror att hon kan vinna.

Vendi är streckad på tre procent av de inlämnade V75-kupongerna hittills (läs torsdag eftermiddag). Vad säger du om det?

– Det är helt ointressant för mig att veta, men det är absolut för lite och mycket märkligt. Men större tabbar har väl skett än att spelarna inte streckar rätt hästar...

Om du skulle komma till ledningen, hur gör du då?

– Då släpper jag inte till en jävel!

Kim Eriksson tog sin första V75-seger för några veckor sedan på Kalmartravet. Då skrällde han till med hästen Dumas Sand, är det dags för en ny seger i helgen? Facit har vi på lördag kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM