24-åringens fräcka V75-tips: ”Inte ute efter kaffepengar”

Sebastian Thell bjuder på nya tips till lördagens V75. Han väljer att inte spika Daniel Redén och Twigs Tiffany som blir hårt betrodda av spelarna.
TRAV

Travkocken Sebastian Thell och hans pappa hjälpte invånarna i Östergötland att vinna över 120 000 kronor i onsdags.

Själv blev han utan vinst, då han lämnade in en annan rad.

Till helgens V75-tävlingar på Solvalla är 24-åringen sugen på revansch.

– Jag kommer inte spika omgångens stora favorit, jag är inte ute efter några kaffepengar, säger han.

Det var många glada spelare som fick dela på miljonerna vid onsdagens V86-jackpott på Solvalla.

Två av dem som satte sitt speltips var Sebastian Thell och hans pappa Tomas Thell som varje vecka tillsammans bjuder på tips i lokaltidningen Corren.

Till vardags driver Sebastian eget företag som kock och hjälper dessutom sin pappa med hans företag Hingstdepån i Östergötland.

Trodde på Ola Samuelsson häst

I onsdags var far och son rätt ute och deras systemförslag i tidningen Corren gav hela 124 589 kronor i vinst för dem som tog rygg.

– Pappa och jag hjälps åt att tippa och vi går igenom raden tillsammans. Jag gick på Orange Kronos. Jag trodde att hästen skulle komma till ledningen. Hästen gjorde ett bra lopp för två starter sedan och mötte lite väl tuffa hästar gången efter på Charlottenlund. Det var min stora idé. Jag gick kort i V86-2 och V86-3 där jag hade två hästar.

– Sista loppet vanns av Frau Stahl som är en gammal Mantorpshäst som Diederik Meilink hade i träning tidigare. Den trodde man skulle bli en årgångshäst till och med. Jag vet att det finns kapacitet i hästen så den hade jag på tre hästar, säger han.

Är det några läsare som hört av sig och tackat?

– Nej, men jag vet att det var två spel i regionen som satte alla rätt. Jag hoppas att någon tog rygg och att mina idéer fungerar lika bra i helgen.

Spelade reducerat system

Tyvärr gick far och son miste om vinsten då de lämnade in en rad som inte var exakt lika.

– Jag hade spelat själv, men missade alla rätt. Jag hade spelat ett reducerat system och trodde på Derby Lady i sista avdelningen. Tyvärr så vann jag inte själv.

– Trav är trav, man är oftast efterklok men jag ångrar aldrig mina spel. Vi spelade inte lika stort som det i tidningen som kostade 1 600 kronor.

”Vill vinna lite pengar”

Till lördagens tävlingar väljer Sebastian att gå emot en av omgångens stora favoriter; Daniel Redéns Twigs Tiffany som är streckad på 77 procent för tillfället.

– Jag spelar för att vinna lite pengar så jag vill inte spika Twigs Tiffany i V75-1, även om jag tror hästen kan ha bra chans.

Istället har han hittat två andra spikar som han tror på.

– Mina spikar är 8 Scoot To Score i V75-2 och 7 Going for Gold Zaz i V75-6.  Scoot To Score var på min hemmabana för två starter sedan och såg lysande ut.  Även senast var hästen bra då man ryckte skorna. Blir det lika den här gången tror jag att Per ger hästen en bra resa. Förhoppningsvis hittar han ner i bra slagläge och tar dem till slut. Det är en chansspik, med tanke på spåret. Men jag gillar hästen skarpt. Han är överlägset bäst i fältet kapacitetsmässigt.

– Going for Gold Zaz tror jag får överta ledningen. Distansen passar hästen och Jorma kommer att trycka av ganska tidigt. Största hotet Obi Wan tror jag får svårt och därför väljer jag att spika Going for Gold Zaz.

Två överraskningar

Han har även två drag som ska fixa storvinsten på lördag.

– I V75-3 tror jag på 5 Echauffour. Det är en häst jag gillar som förhoppningsvis går barfota nu. Det är bra läge, bra kusk. Hästen är streckad på sju procent just nu.

–V75-4 är mitt drag 5 Bully Beatdown, det är också en häst jag gillar som det är klass i. Bra kusk med Johnny Takter och Ola Samuelsson har ett stall i form. Kan hästen få en bra resa är han med där framme.

FAKTA

Sebastians V75-system till Solvalla

V75-1:  5, 6, 10, 11 (3,2)

V75-2: 8 Scoot To Score  (4,6)

V75-3: 5, 8 (12,2)

V75-4- 2, 3, 5, 7, 9, 11, 12 (1,4)

V75-5:  3, 9, 11(13,1)

V75-6: 7  Going for Gold Zaz  (1,12)

V75-7:  4, 8, 9, 12, 13 (10,14)

420 kronor