Gav ultimatum – vann 100 000 kr

Foto: ATG-PLAY/KANAL75
TRAV

"Kör du inte i ledningen får du inte köra mina hästar mer i år".

Det var ultimatumet Michael Sandström ställde på Kim Eriksson.

Vad Eriksson gjorde? Körde till spets – svarade alla och vann 100 000 kronor.

– Nu är jag nöjd, sa tränaren efter skrällsegern i V75-1.

Kusktalangen Kim Eriksson och det åttaåriga stoet Vendi skrällde i V75-1 och vann efter ledning hela vägen. Hästen var otroligt tapper - och trots en stentuff inledning höll hästen undan för några av landets bästa ston. Insatsen var för många överraskande, men inte för Eriksson och tränaren Michael Sandström. Innan loppet var Sandström ruskigt påställd - och meddelade i TV4 Sport att Eriksson inte hade något val, det var spets som gällde:

– Jag gav Kim körorderna på vägen upp, vi var taggade båda två. Jag sa åt honom att han inte får köra mina hästar mer i år om han inte kör i spets.

"Måste ha underhållning"

Eriksson lyssnade på tränaren, tog direkt hand om taktpinnen och trots att storfavoriten Twigs Tiffany försökte ta sig förbi svarade Eriksson. Vendi vann på 1.12,7 och svarade för en makalös insats. Efter loppet var det vilda glädjescener, och tränare Sandström var extremt nöjd med hästen och kuskens insats:

– Nu är jag nöjd, detta var bra. Det snackas så mycket om dittan och dattan i travet men om sporten ska överleva måste vi ha underhållning och detta var underhållning. Det gnälls för mycket, jag är så jäkla trött på alla som gnäller. Om man vantrivs med något, så skaffar man sig något annat jobb. Detta är det roligaste som finns och vi måste leverera underhållning och det ska proffsen tänka på och inte bara en tokig amatör. Nu klev hon över en miljon kronor, det är helt underbart. Jag har haft henne sedan första dagen, sa Sandström och kramade om Kim Eriksson som även han var glad:

– Det var ingen vansinnesöppning, 1.09 måste de kunna öppna om de tjänat en miljon. Jag tror på mig själv, och Micke gör ett sjukt bra arbete med hästarna. Jag är aldrig orolig när jag åker ut med hans hästar, och så länge jag inte missköter mig blir det bra. Jag har väntat så länge på att vinna V75 med den här hästen, det är fantastiskt. Det är kameror och champagne här, det är två av mina favoritting i livet, sa Kim Eriksson i Solvallas vinnarcirkel.