Kärlekparets fynd – köpte V75-vinnaren för 5 000 kronor

TRAV

För fyra månader sedan köpte han hästen för 5 000 kronor.

Nu har Face Facts, sju år, tjänat 200 000 kronor hos Joakim Elfving.

Under lördagen chockade han alla – och tog hem V75-7 på Solvalla.

– Han har en fin inställning till sitt jobb, sa Elfving efter segern.

Foto: KANAL75
Joakim Elfving.

Rommes nyblivna proffs, Joakim Elfving, tar för sig mer och mer. Under lördagen tog travtalangen andra V75-segern på kort tid då Face Facts vann V75-7 på Solvalla med 150 000 kronor i förstapris. Face Facts har genom hela sin karriär haft kapacitet men varit svår – och för lite mer än fyra månader sedan valde Marcus Savin att sälja sjuåringen till kompisen och kollegan Joakim Elfving för 5 000 kronor.

Fynd

Elfving valde att starta hästen direkt - och det blev seger bara en vecka efter att hästen anlänt till Elfvings stall strax utanför Borlänge. Efter det har framgångarna avlöst varandra, och i och med segern under lördagen har han nu sprungit in över 200 000 kronor för Elfving och hans sambo Lina Pergenius som hade tårarna i halsen efter loppet:

– Jocke köpte den här hästen till mig för en jättebillig peng. Jocke har dömt ut honom många gånger, men jag har velat haft honom kvar och det hoppas jag att jag får ha nu, sa Pergenius.

– Han blir kvar ett tag till. Han var okej från början men jag trodde han skulle få det svårt när det skulle gå fortare, men han gör det bra. Jag vet inte riktigt vad som händer, men bra går det i alla fall. Han blir bara finare och finare, det är kul. Det blev perfekt - han ser aldrig klockren ut men har en fin inställning till sitt jobb, sa Elfving som även han var chockad.

”Behöver unga som satsar”

Björn Goop körde hästen till seger - och efteråt hyllade han tränarparet:

– Vi behöver unga som satsar på detta, framförallt på att träna häst och de gör det jättebra, sa Björn Goop.