Norska skrällen är tillbaka: ”Åker dit för att vinna”

TRAV

Norska skrällen Millstone fixade miljonerna på Momarken ifjol när han skrällvann till 56 gånger pengarna.

 På lördag är hästen tillbaka och kan chocka spelarna igen.

 – Vi åker till Momarken för att vinna, säger tränaren Per Johansen på Trav24.no.

På lördag är det dags för de årliga V75-tävlingarna på norska travbanan Momarken där de de svenska och norska travstjärnorna möts.

I fjol dominerade de svenska hästarna och vann sex av sju V75-loppen. Men en norsk skräll slog till, Millstone och kusken Tom Erik Solberg, och fixade miljoner till norska och svenska spelare.

Hästen vann till nästan 60 gånger pengarna och det gjorde att 4,5 system fick sju rätt och vann omkring 6,3 miljoner kronor.

Förmodligen hade norrmännen bättre koll på skrällhästen och det gjorde att tre av miljonvinsterna gick till Norge och bara en svensk prickade in sju rätt.

Till helgen är Millstone tillbaka på Unionskampen och hästen bli lågt rankad av olika tipstidningar.

”Han är i toppform”

Enligt tränaren Per Johansen trivs hästen på Momarken och är laddad för en ny triumf.

– Han har startat fyra gånger på Momarken och vunnit tre av loppen och blivit tvåa en gång. Han har med andra ord en stark statistik på banan. Planen är att köra utan skor runt om. Han är obesegrad med den balansen. Sist bommade jag starten och han fick trava för fullt i 500 meter för att nå startbilen igen. Efter det gick han i dödens. Han är i toppform. Jag hoppas att han slipper gå i dödens den här gången. Kusken kommer få order om att hålla sig ifrån den positionen. Hårt tempo är en fördel. Vi åker till Momarken för att vinna, säger han till Trav24.no.

ARTIKELN HANDLAR OM