Norberg: ”Vill helst vara kvar”

Samtalen som fått Umåkers stora profil att tänka till

Foto: Kanal75
Jan Norberg
TRAV

Umåkers stora profil Jan Norberg hotar med att lämna travbanan.

Nu arbetar styrelsen febrilt för att få han att ändra sig.

– Det jobbas med näbbar och klor för att få mig att stanna, säger Jan Norberg.

Det har har varit rörigt en längre tid på Umåker och i februari flyttade tränaren Krister Söderholm från Umåker till Boden, nu hotar nästa stora profil att lämna travbanan. Efter mycket turbulens på travbanan funderar tränaren Jan Norberg allvarligt på att lämna Umåker och flytta till Solänget om det inte sker radikala förändringar.

– Jag tycker man ska dra åt samma håll och låta alla vara delaktiga men här får man läsa i tidningarna vad som händer på banan och så ska det väl inte riktigt vara. Allt sker bakom stängda dörrar. De går bakom ryggen på oss och folk blir mer eller mindre utkörda för att spara pengar sen ser man att det är ny personal tillsatt. Jag tycker det rimmar dåligt och man borde kunna göra det på ett snyggare sätt utan att folk ska må dåligt. Vi vill ha uppriktighet och veta varför vissa beslut görs, det är för mycket svammel just nu, säger Jan Norberg till Trav365.

”Varit turbulent”

Umåkers sportansvarige Peter Fahlén har under dagen pratat med Jan Norberg och gör allt för att få Norberg att stanna.

– Vi vill verkligen ha kvar Jan och vi har pratat med honom för att försöka få han att tänka om. Det har varit turbulent här ett tag och det har Jan känt av och det är tråkigt. Innerst inne tror jag att han vill stanna, säger Peter Fahlén.

Norberg vill helst vara kvar

Jan har under förmiddagen förstått hur mycket han betyder för Umåker och nu läggs planerna om flytt på is ett tag framöver.

– Det har varit livat idag och det jobbas med näbbar och klor för att få mig att stanna. Det är kul att veta att man betyder så mycket, det visste jag inte innan den här förmiddagen. Jag har varit tränare på Umåker sen 1985 och helst skulle jag vilja vara kvar, speciellt då det är fantastiska träningsmöjligheter här. Jag kommer avvakta årsmötet den 16 april innan jag fattar något beslut men helt klart måste det ske radikala förändringar om jag ska vara kvar, som det är nu är det inte roligt och då flyttar vi till Solänget om det inte blir någon bättring.

Nils Larsson / Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM