Efter mystiska skadan: ”Det är årets stora mål”

Caballion har laddat hela vintern i Frankrike - nu väntar storloppen i Europa

Foto: Kanal75
TRAV

Caballion har blivit kvitt sin mystiska skada.

Nu är supertalangen redo att erövra Europa.

Årsdebuten sker 13 april i Seinäjoki i Prix d'Etain Royal, säger Henrik Larsson

Caballion har hela tiden visat kapacitet en bra bit utöver det vanliga men hästen har också dragits med fräschörproblem och i slutskedet av loppen har han ofta tappat stilen och galopperat.

– Vi sökte länge efter vad som var fel och han är opererad i båda karpaltunnlarna i framknäna, det fanns ingen riktig röd tråd med hans problem men nu hoppas vi att vi har hittat rätt.

”Hittat bra koncept”

Precis som flera av landets andra topphästar har Caballion tränats i Frankrike under vintern och tränaren låter väldigt nöjd med hur hästen har kommit tillbaka efter operationen.

– Han kom till Frankrike i januari och han har känts jättefin i träningen. På sistone har han gått intervallträning. Vi har haft filial där i åtta år nu och jag tycker vi har hittat ett bra koncept, tidigare har vi haft Giant Superman och Timetosaygoodbye i Frankrike och det är perfekt då man kan träna utan avbrott när man slipper snö och dåliga banor. Caballion kommer att komma hem till oss i början av april och inför årsdebuten ska han få två lite snabbare banjobb, berättar Henrik.

”Elitloppet känns inte aktuellt”

Om man kommit tillrätta med hästens problem finns det många lopp att välja på under säsongen.

– Kapacitetmässigt är det den bästa häst vi någonsin haft men tyvärr är han även skör. Drömmen är att han ska fungera nu och då är han en av Europas bästa hästar. Han kommer göra årsdebut i Prix d'Etain Royal i Finland 13 april och sedan är det stora målet för säsongen Oslo Grand Prix. Vi har även planer att starta i de fina loppen i Norrland som Norrbottens Stora Pris och Sundsvall Open Trot.

Elitloppet?

– Elitloppet känns inte så aktuellt, det är inget vi siktar på utan det är de stora loppen över medeldistans som gäller i första hand.

Caballion har vunnit 19 lopp på 52 starter och sprungit in 4 067 938 kr. Rekordet 1.09,2 över 1609 meter tog han förra året i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.