Huselius succéstart – tjänat 400 000 kr

TRAV

Hockeystjärnan Kristian Huselius har haft en fantastisk start på året som hästägare.

I januari drog hans hästar ihop 400 000 kronor på två starter.

– Jag tycker det är fantastiskt kul. Jag har inlevelse och passion, säger han i ett klipp på ATG Play.

Kristian Huselius blev månadens hästägare för januari. I ett reportage berättar han om sitt intresse och hur han fastnade för sporten.

Den tidigare hockeystjärnan Kristian Huselius storsatsar på travet och nu hyllas han som januari månads hästägare av Svensk Travsport.

Huselius hade en tuff start på det nya året när han i januari tvingades lägga av med hockeyn efter en höftskada som ställde till problem.

Men när hockeykarriären tog slut kunde Huselius glädja sig åt framgångarna på travbanan under januari då två av hans travhästar segrade i fina lopp.

Först var det Caddie Comet som vann i gulddivisionen på Gävle och tjänade ihop 200 000 kronor. Huselius följde loppet i direktsändningen i TV4 och det var mycket känslor.

– Vilken puls, det är helt sanslöst. Jag kan knappt prata. Man är så rörd också. Vinna gulddivisionen är inte så lätt. Det är häftigt, sa han i tv-studion.

”Fantastiska djur”

Inte nog med det så vann en av hans andra hästar, Twigs Tarzan, Prix De Chambery på Vincennes och sprang in över 200 000 kronor.

– Jag tycker det är fantastiskt kul. Jag har inlevelse och passion. Att gå på trav tycker jag är otroligt roligt och framför allt att se mina egna hästar tävla. Känslan att få vara nära fantastiska djur, det är en härlig känsla och en otrolig sport att följa på nära håll, säger Huselius till Svensk Travsport.

Nu när Huselius har slutat med hockeyn hoppas han kunna engagera sig ännu mer i travsporten.

– Travet har fått stort utrymme under min karriär också, det har varit en väldigt skön avkoppling. Förhoppningsvis nu under kommande sommar, som blir den första utan en aktiv hockeykarriär, ska det bli ännu lättare att vara nära djuren så att jag kan vara med och följa på ett ännu närmare avstånd, säger han.

Här under kan du se en längre intervju med Kristian Huselius när han besöker sina hästar hos Timo Nurmos.

ARTIKELN HANDLAR OM