Utmanar Foppa med hästhotell

TRAV

Här är hotellet som utmanar hockeystjärnan Peter Forsbergs hotell i Örnsköldsvik.

I helgen var det premiär för hästhotellet på Solänget – där fyrbenta vänner kan checka in.

– Maten kommer vara travmärkt och garanterat vegetarisk, säger Göran Nordin, ordförande i styrelsen på Solänget.

Till våren är det tänkt att Peter Forsbergs nya hotell ska vara klart i Örnsköldsvik.

Men nu får han motstånd av hästhotellet på Solänget som invigdes i helgen.

På hästhollet är det tänkt att ägare ska kunna inkvartera sina hästar under kortare eller längre perioder för att få hjälp.

– Vi är glada att vi hann före Foppa, även om vi inte konkurrerar om samma gästar. Han har ju många hästar så vi kanske kan få honom som hotellgäst på Solänget. Han är välkommen, han får hyra in sina hästar och bo på sitt eget hotell själv, säger Göran och skrattar.

Hel- eller halvpension

Hotellet drivs av Solängets travsällskap och ledarna för ungdomsverksamheten kommer ta hand om skötseln av hästarna.

– Vi vill hjälpa människor som har ett intresse av hästar men har svårt att få livspusslet att gå ihop. De ska få hjälp med vad de behöver. Antingen bara mockning och utfodring eller om de vill ha helpension. Man väljer själv. Det är många som älskar hästar som tycker om att hålla på med dem, men har svårt att få tiden att räcka till, säger han.

– Vi har undersökt varför folk slutar med travhästar och mycket hänger samman med att man inte har tid. Det här är ett sätt att få den stressade människan att hålla på med hästar, fortsätter Göran.

Till en början finns det fem platser, men förhoppningsvis kommer hotellet att utökas.

– Vi får väldigt många förfrågningar, och har redan bokningar. Det här är det enda hotellet som du kan kan komma in på alla fyra och vi serverar bara vegetarisk mat. Det är travmärkt och garanterat vegetarisk, säger han och skrattar.