Stig H:s stjärnor flyttas till Reijo

Foto: Kanal75, montage
FORMULA ONE FLYTTAS FRÅN STIG H TILL REIJO Får sällskap av 15 andra hästar. Storhästägaren Päivi Laakkonen har sagt upp sina hästar hos Stig H och väljer nu att satsa på Reijo Liljendahl som snart är ny proffstränare.
TRAV

Stig H Johansson tappar flera av stallets största talanger med Formula One i spetsen.

Nu är det klart att 16 av mästertränarens hästar flyttas till Reijo Liljendahl.

– Jag ska träna Päivi Laakkonens hästar. Det ställer höga krav, men det är samtidigt stimulerande, säger Liljendahl till Trav365.

För en månad sedan slutade Reijo Liljendahl, med omedelbar verkan, hos Stig H Johansson efter 35 års arbete som försteman i stallet.

Efter uppbrottet har Reijo Liljendahl berättat om sin besvikelse mot sin gamla arbetsgivare och även beslutat att han inte kommer att prata med Stig H Johansson i framtiden.

1 april hoppas Reijo ha klart med sin proffslicens och dra igång en egen rörelse på Julmyra Gård mellan Sala och Uppsala.

Liljendahl kommer där att förfoga över ett stall med 24 platser till att börja med. Han har tidigare varit mycket förtegen om vilka hästar och hästägare som han kommer att ha i stallet.

16 hästar flyttas

Men nu kan Trav365 avslöja att storhästägaren hos Stig H Johansson, finska Päivi Laakkonen (under stallpseudonymen Onkel Invest), som bland andra äger Formula One, har sagt upp alla sina hästar hos Johansson.

Det rör sig om 16 hästar med bra meriter och stamtavlor.

Ny destination: Reijo Liljendahl.

– Jag ska träna hennes hästar, ja. Jag har känt Päivi sedan 80-talet. Hon har kontaktat mig genom åren och jag har hjälpt henne med lite hästar. Hon satsar mycket på det här och har själv hästkunnande, säger Reijo Liljendahl.

Det här måste kännas bra, framförallt att få in en häst i Formula Ones kaliber?

– Det är klart att det gör, men det ställer även vissa krav på hur det ska skötas, men det är samtidigt stimulerande. Päivi själv vill hålla låg profil men jag kan berätta att hon har förutsättningar att driva ett storstall.

– Formula One är spetsen i stallet men idén är att bygga underifrån. Formula One har även gått igenom två knepiga skador, så honom får vi ta det försiktigt med.

Det låter inte som att du kommer satsa mot Elitloppet med honom?

– Det får vi verkligen diskutera, det finns frågetecken kring honom.

”Inga konstigheter”

För Stig H Johansson, 67, som i dag har 90 hästar på träningslistan är det här naturligtvis ett hårt slag.

– Det är riktigt att hästarna är uppsagda, det var ingen överraskning för mig. Det visste jag den dagen då Reijo slutade. Det är inte kul, men du får mig inte att säga att jag är jätteledsen och gråter, säger Stig H Johansson.

– Det här är inga konstigheter, jag har fått hästar och blivit av med hästar tidigare genom åren. Men som sagt, det här var inget konstigt, speciellt då jag vetat om det i en månad, fortsätter tränaren.

FAKTA

Hästarna som flyttas från Stig H Johansson till Reijo Liljendahl:

Capeman

Down Force

Finally Famous

Formula One

Fredericks Laukko

Georgetown Laukko

Gliderman

Gracehall Laukko

Itsnotmeitsyou

Liquid Fire

Love In Action

Open Mind Bi

Quick Freeze

Ribbon Kronos

Rock On Roof

Stormysky

HÄR kan du se alla hästar som Onkel Invest äger.

ARTIKELN HANDLAR OM