Mortens plan - åker till Norge för andra raka segern i loppet

Foto: Kanal75
TRAV

Beanie M.M. vann storloppet Steinlagers Äreslopp förra året.

På lördag åker tränaren och hans häst till Momarken för att upprepa succén.

Han känns grymt fin, säger tränaren Morten Waage.

Beanie M.M. segrade förra året i Steinlagers Äreslopp och Morten Waage är väldigt nöjd med hur hästen känns. Till helgen har tränarens häst en ny chans att ta hem storloppet med 300 000 kronor i förstapris.

– Han känns minst lika fin nu som inför förra året och jag räknar med en bra prestation. Han är en av de som kan vinna loppet, säger Morten Waage.

Känns grymt fin”

Stjärnhästen fick problem förra året med ett framknä och efter en titthålsoperation i knät i höstas har han nu förberetts inför en ny säsong.

– Han fick vila ett bra tag och har nu tränat länge och jag har kört ett jobb på Solvalla där han gick 1.13,5/1600 meter på ett mycket bra sätt nu inför årsdebuten. Han har tränat på bästa vis och känns grymt fin, han tycker fortfarande att det är väldigt kul att träna och springa.

Blir avelshingst

Efter den här starten kommer man ta ut Beanie M.M. i Klosterskogen Grand Prix, ett lopp han också vann förra året. Morten berättar också att Beanie M.M. kommer stallas upp på Skråmsta Stuteri som avelshingst.

– Vi vill gärna komma över tio miljoner inkört och allt över det får vi se som en bonus. Efter det här loppet siktar vi på Klosterskogen i påsk. Tiden får sedan utvisa om han ska starta i några svenska storlopp, men det känns tveksamt. Han kommer även att betäcka lite under säsongen och det är en del som ringer som är intresserade vilket är kul.

Beanie MM har sprungit in 9 974 909 kronor på 82 starter.

ARTIKELN HANDLAR OM