Här ska Reijo träna hästarna

1 av 2 | Foto: aln
TRAV

Här på Julmyra Horse Center mellan Uppsala och Sala kommer Reijo Lijlendahl träna sina hästar.

Och han är mer än välkommen.

– Vi är glada och det känns bra, säger vd:n för hästgården, Geir Pedersen till Trav365.

Reijo Liljendahl.

För dagen är det ungefär 100 hästar uppstallade på Julmyra Horse Center mellan Uppsala och Sala. Proffstränarna Björn Röcklinger som firat stora framgångar under vintern och Malin Löfgren som tränar Sanity håller till på gården.

I månadsskiftet mars-april gör nästa gäst entré på Julmyra – Reijo Liljendahl.

Under torsdagen blev det klart att han får storhästägaren Päivi Laakkonens hästar, med Formula One i spetsen, till förfogande på den nya gården.

– Det stämmer att Reijo kommer hit och vi är glada, det känns bra. Vi kan erbjuda bra träningsförhållande och det är bra att vi kan locka bra tränare, säger Geir Pedersen, vd och majoritetsägare på Julmyra Horse Center.

– Det går jättebra för Björn Röcklinger som hyr hos mig. Han säger att en viktig grund till succén är att han kan träna på fina banor hela tiden. Vi har två heltidsanställda som sköter banorna här. I vinter har vi haft otroligt fina förhållanden och kunnat erbjuda sommarbana hela tiden på så väl rundbana som rakbana, fortsätter Pedersen.

”Allt jag behöver finns”

När Reijo Liljendahl bestämde sig för att välja Julmyra var han noga med att allt skulle passa.

– Där finns allt jag behöver för att utföra min idé om att kunna presentera fräscha och fina hästar. Det är oändligt med körmöjligheter på den gården, berättade Reijo i en tidigare intervju på Trav365.

– Banorna har som sagt varit jättefina, det var viktigt att Reijo fick se det, säger Geir Pedersen.

FAKTA

Julmyra:

1000 meter rundbana.

800 meter rakbana - galoppbana.

1400 meter backbana.

Oändligt antal ridvägar/skogsslingor.