”Jag har en riktig bomb att bjuda på”

TRAV

Han är en av världens skickligaste travspelare.

Öivind Gröstad, 49, har spelat in minst en miljon kronor netto varje år – de senaste 13 åren.

Han hjälper även sina kunder att bli miljonärer med sina vinnare.

Nu avslöjar tipsgurun sina bästa drag inför V75 på Momarken.

– Jag har en riktig bomb att bjuda på, säger Öivind Gröstad.

Den norske storspelaren har hållit på med trav i 43 år. Han lever på spel och att hjälpa andra att vinna stora pengar på trav. Öivind Gröstad driver den mycket respekterade ”Travfaktatelefonen” i Norge, som är en tipslinje där han säljer information och analyser till travlopp. Den finns även på internet och omsätter fem miljoner kronor per år. Öivind Gröstad har gjort dundersuccé och inte bara dragit in stora vinster till sig själv utan har även sett till att många av hans kunder har blivit rika på tipsen. Gröstad hjälpte nyligen en man - vilken hade köpt hans tips - att bli ensam vinnare på V75 i Norge som tog hem hela potten på tio miljoner kronor.

”Fantastiskt roligt”

– Det var fantastiskt roligt. Han som vann hade spelat för 1 100 kronor och tagit med två av skrällarna som jag hade som drag och rankat etta. Det är många som har blivit miljonärer på mina tips, säger Öivind Gröstad.

Gröstad har varit spelare på heltid i många år och klarat sig sensationellt bra. Man kan jämföra honom som en professionell idrottsman när det gäller arbetet och han lämnar ingenting åt slumpen. Det har också resulterat i fantastiskt vinster. Han har varit ensam vinnare på V75 i Norge två gånger, 1999 och 2001. Han har även tagit hem jackpotten på V64 på Solvalla på 6,1 miljoner för ett antal år sedan.

– Det är en obeskrivlig känsla att vara ensam vinnare. Mina största vinster är på 13, tio och sex miljoner kronor. Jag har även varit ensam vinnare på V5 flera gånger, säger Öivind Gröstad.

Vad är hemligheterna bakom framgångarna?

–  Man måste först och främst ha den rätta feelingen. Sedan måste man jobba stenhårt för att hitta de riktiga godbitarna. Jag viker 80 procent av mitt liv till det här och det gäller att läsa all information som finns och se alla travlopp själv. Jag håller på med det här varje dag, från tidiga mornar till sena kvällar.

– Ett travlopp måste man se mellan åtta till tio gånger för att kunna analysera allt och klocka olika hästar. Visst kan det vara skönt att se en bra film en lördagskväll men då lägger jag hellre två till tre timmar genom att titta om på V75-loppen flera gånger. Det ger mer valuta, säger han och skrattar.

– Sedan är det viktigt att vara pigg och för att kunna hålla mig ajour så tränar jag på gym åtta gånger i veckan. Det går inte att bara sitta framför datorn hela dagarna utan man måste se till att vara klar i huvudet också. Jag är även måttlig med alkohol och dricker väldigt sällan.

– Inför varje V75-omgång lägger jag ner cirka 30 timmars arbete innan jag är riktigt nöjd.

Tjänar en miljon/år

Öivind Gröstads stenhårda arbete har också gett resultat genom åren. Hans smått fantastiska målsättning infrias också år efter år.

– Som spelare har jag som målsättning att tjäna minst en miljon kronor skattefritt varje år. Det har jag lyckats med de 13 senaste åren, säger han.

FAKTA

Öivind Gröstads hetaste V75-tips till Momarken

Stenklara spiken:

- Det är utan tvekan Sejr Gammelsbäk (V75-4). En riktig flygmaskin som har minst en halv miljon kronor för lite på kontot. Trots läget är hästen helt stenklar. Han vann överlägset i årsdebuten och i första starten för Frode Hamre då han imponerade. Jag har respekt för Frans G. men när han får Sejr Gammelsbäk utvändigt om sig varvet kvar är det slut. Han är ensam på banan.

Straffspark med målvakt:

– I V75-1 kan Breedlove inte missa ledningen. Det finns ingen invändigt som kan svara och ingen utvändigt som kan ta en längd. Ingen av de andra kan heller göra något grovjobb så Örjan kan köra 1.17 första varvet. Då måste hästen vara sjuk för att förlora.

– I V75-7 tror jag även att Belgrado har toppchans att leda runt om. Han gick 1.13,2 sista tusen näst senast bakom Mr Picolit och nu är det Takter upp igen. Hästen kan inte missa spets och det finns ingen som ska trycka upp farten. Det är stor skillnad på hästarna här.

Bomben:

– Cheerion Tooma (V75-3) är helt bortglömd. I årsdebuten var hon tvåa bakom Nobodybeatsthebeat som i sin tur käkade upp Prince Tagg till frukost i måndags. Nu är hon bara streckad på sju procent medan Nalda Nof är streckad på 60 procent. Jag fattar ingenting. Hon har två lopp i kroppen och var kanonbra senast.

Avslaget:

– Nalda Nof (V75-3) är favorit och då får jag bara önska henne lycka till. Hon har startat sju gånger i voltstart och galopperat varje gång. Det är möjligt att det kanske går med Örjans magiska händer men jag tycker att hon är en dålig favorit.

I övrigt tror jag att…

… om Gylden Balder (V75-2) fungerar på Momarkens speciella bana så är det en toppchans. Han har mött Tekno Odin tidigare från lika start och står nu 20 meter före honom.

…Caddie Comet (V75-6) vinner guldloppet. Han var strålande senast från dödens efter 1.09 sista 500.

Öivinds V75-system:

V75-1: 2-3-9-12

V75-2: 5-9

V75-3: 1-4-7-10-13

V75-4: 12 Sejr Gammelsbäk

V75-5: 1-3-7-8-9-12

V75-6: 1-2-3-4-5

V75-7: 4 Belgrado

Systemet är på 1200 rader/600 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM