Köpte löftet för 2 miljoner – gör debut på banan

TRAV

Peter ”Foppa” Forsberg köpte toppstammade Amour des Roseaux för 2,2 miljoner vid auktionen i Frankrike.

Nu gör miljonhästen sin första start vid fredagens lopp på Bergsåker.

– Sköter han sig och allt går bra ska han förhoppningsvis vara med där framme, säger Jimmy Jonsson, försteman i Stall Robert Bergh.

Peter Forsberg.

Hockeystjärnan Peter Forsberg köpte den dyraste ettåringen i Frankrike någonsin när han ropade in den toppstammade hästen Amour des Roseaux hösten 2011. Hästen har superstam och är efter avelshingsten Goetmals Wood  – mamma är My Love Lady som tjänade över fem miljoner.

Tränaren Robert Bergh, som genom åren har tränat flera av Foppas hästar, ropade in hästen åt hockeystjärnan.

Nu är det dags för karriärens första start då löftet går ut i lopp två på Bergsåker vid fredagens tävlingar.

– Det är några hästar som har varit med tidigare som startar 20 meter bakom. Sköter han sig och allt går bra ska han förhoppningsvis vara med där framme.  Allt har fungerat bra i träningen, det är en fin och trevlig häst på alla vis, säger Jimmy Jonsson inför loppet.

Då när Amour des Roseaux såldes på auktionen som unghäst skapade han stort intresse och kretsen kring hästen berättade att de saknat en riktig kanon.

– Vi har inget mål utstakat men vi har höga förväntningar och hoppas att han kan vara med i något av de större loppen till hösten. Det kommer främst bli att han får tävla Frankrike, han får inte vara med i årgångsloppen här i Sverige. Kanske blir det E3 under sensommaren. Vi får se hur allt fortlöper, säger Jimmy Jonsson.