”Har fått ännu bättre hästar”

Foto: ALN
TRAV

Stjärntränaren Timo Nurmos vet hur det känns att förlora flera av stallets topphästar.

För några år sedan slutade hans skötare Sami Saarela och tog med sig stjärnorna Red Hot Dynamite Sahara Dynamite.

– Det är inte roligt när man tappar sådana hästar. Men man jobbar vidare och skaffar ännu bättre hästar. Jag har fått ännu bättre hästar efter det, säger han.

Under torsdagen rapporterade Trav365 att Stig H Johansson förlorar 16 av sina hästar då de flyttas till Reijo Liljendahl.

Reijo Liljendahl slutade som försteman hos Stig H för en månad sedan och bestämde sig för att satsa som proffstränare. Nu har storhästägaren Päivi Laakkonen bestämt sig för att flytta sina hästar från Stig H till Reijo, bland stjärnor som Formula One och Stormysky lämnar Johanssons gård.

– Det här är inga konstigheter, jag har fått hästar och blivit av med hästar tidigare genom åren. Men som sagt, det här var inget konstigt, speciellt då jag vetat om det i en månad, sa Stig H under torsdagen.

”Är så i branschen”

En som vet hur det är att förlora topphästar är Timo Nurmos. 2009 slutade Sami Saarela som hästskötare hos Nurmos. Med sig i flytten tog han stjärnorna Red Hot Dynamite och Sahara Dynamite.

Ägarna, TNT Stables, som hade totalt tio hästar, hade bestämt sig för att satsa på Saarela.

Hur känns det när man tappar så här bra hästar?

–  Så är det alltid när man jobbar hårt och börjat från noll när de var unghästar. Man har jobbat långsiktigt i några år. Det är inte roligt när man tappar sådana hästar. Men man jobbar vidare och skaffar ännu bättre hästar. Det är så i den här branschen, om du inte äger hästen kan allt hända. Stig H är van, det är inga stora grejer. Det är bara att säga lycka till för den nya tränaren, det är inte så lätt, säger Nurmos.

Enligt honom är det bara blicka framåt mot nya mål

– Jag har inte ens tänkt på de hästarna efter att de flyttade från mig. Man jobbar vidare och vill skaffa ännu bättre hästar.  Jag har fått ännu bättre hästar efter det. Det är samma med Stig H, säger han.