Tränaren tror på toppchans direkt: ”Hästen är galen”

Morten Waage mycket optimistisk inför dagens V75 start

Foto: Micke Gustafsson/Kanal75
TRAV

V75 gästar Momarken när Unionskampen ska avgöras under lördagen.

Då gör stjärnhästen Beanie M.M. årsdebut.

Och tränaren är minst sagt optimistisk.

– Han känns enormt fin och är helt galen. Jag har aldrig känt honom så här fin inför en comeback, säger Morten Waage i ATG:s nyhetsbrev.

Sverige mot Norge.

En duell som är mycket prestigefylld.

När V75 avgörs på Momarken under lördagen sker en mycket intressant årsdebut.

Fjolårets Elitloppsdeltagare, Beanie M.M. gör sin första start för året och tränaren, Morten Waage, är mycket uppåt inför debuten.

–  För två veckor sedan körde jag 1.13,5 över 1600 meter med honom inne på Solvalla med flygande start. Då kändes han enormt fin och det fanns krafter kvar på den tiden. Men tider säger ingenting för de här gamla rävarna springer lätt en 1.13-tid om man kör dem ensamma så här i ett jobb. Det är mer sättet som de gör det på som är det viktiga, säger han.

Går bra direkt

Att Beanie M.M. behöver lopp i kroppen är inget vi behövt se de senaste åren.

Likväl som förra året skedde årsdebuten på Momarken och då spurtade han förbi Lutfi Kolgjinis stjärna Joke Face över det långa upploppet.

Nu, från spår fem bakom bilen, har tränaren segerförhoppningar – redan i debuten.

– Han brukar också alltid gå mycket bra direkt efter ett uppehåll. Det verkar som att han är extra på hugget då. Jag är medveten om att han är tio år och möter bra hästar men han känns faktiskt finare än någonsin. Spår fem bakom bilen är också jättebra på Momarken. Däremot är de tre innersta spåren klart sämre. Det är ungefär som i Örebro att de innersta hästarna inte får någon fart när bilen släpper fältet. Därför är det en fördel att ha spår längre ut.

13.00 kan ni följa Beanie M.M:s årsdebut. Trav365:s expert, Carl Wangle, rapporterar direkt från V75 tävlingarna.