Amatörens skräll till V65-spelarna

Foto: ALN
TRAV

Amatören Håkan Karlsson kan slå till vid kvällens lopp på hemmaplan.

Tränaren selar ut tre av stallets hästar inom V65 och har en skräll för spelarna.

– Evita Brodda är streckad på runt fem procent, det är alldeles för dåligt, säger han.

Tränaren Håkan Karlsson och kusken Tommy Karlstedt. Karlstedt kör You Know och Evita Brodda vid torsdagens tävlingar.

Eskilstuna-amatören Håkan Karlsson har fått en riktig bra start på året.

Trots lite problem med sjukdom i stallet har han en segerprocent på 30 för tillfället.

– Jag har vunnit sex lopp av 20. Det är bra men samtidigt så har jag haft infektioner från och till och jag har fått stryka hästar. Hästarna är bra, men vissa prestationer har varit dåliga på grund av sjukdomar.

– Helt nöjd kan jag inte vara. Men man ska inte gnälla när man har 30 i segerprocent.  Hästarna är fina för dagen, säger han.

”Bra form”

Vid tisdagens V65-tävlingar på Eskilstuna kan framgångarna fortsätta då han selar ut tre av sina hästar inom V65.

Mucho Athletics går ut i ett amatörlopp i V65-2 och kusken Glen Elo kör. Senast var hästen åtta efter ett lite struligt lopp.

– Han är startsnabb och är i bra form. Jag tror att han tar ledningen och sitter där. Han gick bra över 1 600 för tre starter sedan. Senast hade han otur och fastnade bakom trötta hästar och blev störd

Senaste starten är bara att glömma, det var inte hans fel. Jag hoppas att han får ledningen och kan sitta där in i mål.

”Jänkarvagn för första gången”

Stoet You Know var femma senast på Eskilstuna i början av mars, nu tror tränaren på ett bättre lopp och man göra några ändringar inför starten.

– Hon var lite blek senast, även om jag inte har någon anledning till varför. Visst hon gick med brodd i skorna och det blev en tung bana. Det var kanske lite långt mellan starterna. Hon kommer vara betydligt bättre den här gången. Jag har vässat upp henne på rakbanan. Vi kommer lätta henne fram och jänkarvagn för första gången. Det är lite ändringar.

”Inte sämre än någon annan”

Skrällen för spelarna är Evita Brodda som gör sin andra start för Håkan Karlsson.

– Hon var jättefin senast och satt fast med krafter kvar. Tussarna var kvar i öronen. Kusken Tommy Karlstedt var jättenöjd med henne och hon tog tre-fyra längder på de i täten sista 500, trots att det gick väldigt fort. Hon kommer gå framåt till den här starten. Hon har varit pigg och glad efteråt. Får vi bara ett bra lopp är hon inte sämre än någon annan. Hon är streckad på runt fem procent, det är alldeles för dåligt. Har man med en fem-sex hästar ska hon med.

Bästa chansen på V65?

– Jag skulle ha sagt Mucho Athletics, men det är ett amatörlopp med gasglada amatörer som kör. Jag tror mest på You Know.

Vad tror du om kvällens bana?

– Det har snöat under dagen men eftersom det är hård bana under så är det inga fara. Mina hästar har inga problem att gå med brodd så det spelar ingen roll. Men det brukar vara rätt så bra bana på Sundbyholm trots att det snöar, säger han.