Premiär för TV4:s nya storsatsning

Foto: Lars Jakobsson
TRAV

På lördag är det premiär för TV4:s nya storsatsning.

Med en skärm på magen ska reportern Per Skoglund kunna visa tränare och kuskar vad som hänt i loppet och få de senaste kommentarerna.

 – Det här är något helt nytt som ger en ny dimension i mitt arbete, men framförallt för tittarna och även för de aktiva, säger Skoglund till Trav365.

I och med lördagens deltävling till Olympiatravet på Jägersro flyttar V75 Direkt ut från tv-studion till travbanan.

Samtidigt är det premiär för TV4:s nya satsning på live-tv. På lördag kommer Per Skoglund att springa omkring på stallbacken och banan med en liten tv-skärm på magen.

Via skärmen kommer man kunna spela upp sekvenser från loppen så att kuskarna och tränarna kan kommentera vad som händer.

– Åter igen har trav-tv gjort en teknisk landvinning som flyttar fram positionerna när det gäller modern sportbevakning. Det här görs i fotboll och hockey, men då är det en fast position, det här är rörligt, säger Pär Carlsson på Kanal 75.

”Ger mig en bättre bild”

Reportern Per Skoglund ser fram emot att kunna erbjuda tittarna det här.

– Som reporter ser jag inte loppen via en monitor. Det här ger mig en bättre bild på stallbacken och kuskarna och tränarna får se efteråt hur det såg ut. Oavsett om det är glädjeyttringar eller en snäv situation. De aktiva kommer få prata till bilderna, det här är superfränt.

Hur fungerar det rent tekniskt?

– Bilderna kommer via länk till Ipaden som jag har på mig. Redaktören väljer vad som kommer att visas upp beroende på vad jag vill visa eller fråga om, säger han.

Du har redan varit ute och testkört?

– Vi var tvungen att köra ett skarpt test. Det fungerade jättebra, det är ingen fördröjning och bilden är skarp. Det fungerade bra, men sedan kan det alltid uppstå problem.

Fick du några reaktioner från de aktiva ?

– De undrade vad de var frågan om. Jag svarade; ni får se på lördag.